cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Yay finally connected :D

matthab
Dabbler
Posts: 10
Registered: 06-07-2015

Yay finally connected :D

Morning guys.
This is a post relating to this thread, which when I checked got locked  Roll eyes http://community.plus.net/forum/index.php/topic,141404.16.html.
Yesterday my fiber was installed finally YAY. I just have a couple of questions.
1) With the engineer there I ran a speed test and pretty much got 80/20. Also confirmed by some game downloads which ran at full tilt. This morning I checked the speed test and I barely hit that. I currently get 20/10. Is this normal whats going on?
2) What MTU is recommended on my router?
Ta,
Matt
6 REPLIES
AshPowell
Grafter
Posts: 46
Registered: 28-05-2015

Re: Yay finally connected :D

That's not normal no, what package are you on?
also run the test here and continue to diagnostics after the actual speedtest and post the stats it gives you.. IP Profile etc
MTU (I believe) would best be 1500 if your router lets you, if not 1492 is fine
Moderator
Moderator
Posts: 18,001
Thanks: 1,442
Fixes: 154
Registered: 11-01-2008

Re: Yay finally connected :D

make sure you're running the tests wired as as well.

Customer / Moderator / If it helped click the thumb / If it fixed it click 'This fixed my problem'

Malcky
Grafter
Posts: 70
Thanks: 4
Registered: 01-08-2015

Re: Yay finally connected :D

Just a question about the MTU setting.....my router (which is still the Sky router, not due to change to PN till the 11/Cool shows the MTU value as 1500, but when I was checking/setting up the xbox one, there was a MTU value showing on there of 1480.....does different devices have different values?
What effect does the have anyway....whether its 1500, 1492 or 1480?
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 17,641
Thanks: 535
Fixes: 159
Registered: 05-04-2007

Re: Yay finally connected :D

Quote
This morning I checked the speed test and I barely hit that. I currently get 20/10. Is this normal whats going on?

The supplied product on our system hadn't yet updated, I'm just fixing that now. Give me 2 minutes then disconnect/reconnect and try again.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
matthab
Dabbler
Posts: 10
Registered: 06-07-2015

Re: Yay finally connected :D

Thanks I noticed it had dropped. It has now come back at 80/20. I have also changed the MTU back to 1500 and all seems ok.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,122
Thanks: 813
Fixes: 173
Registered: 25-03-2015

Re: Yay finally connected :D

Glad to hear it's back at 80/20. Thanks for letting us know!
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Harry Beesley
 Plusnet Help Team