cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Throughput Getting Slower

DangerMouseUK
Dabbler
Posts: 18
Registered: 27-01-2015

Throughput Getting Slower

My line throughput has dropped about 6mbit from 75mbit odd to just under 70mbit now.

 

Also the connection seemed not be as quick as it usually is tonight.

Can anyone from PlusNet have a look at what is causing this slowdown.

 

Also am I still on FastPath as my pings seem to have gone up slightly a bit as well which isn't good.

Thanks

2 REPLIES
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 5,623
Thanks: 533
Fixes: 205
Registered: 01-01-2012

Re: Throughput Getting Slower

From testing your line your sync speeds are still at 76mbps so you should be seeing speeds just a bit lower then that.

Have you been testing the line over a wired or wireless connection?

With regards to fastpath your line currently has G.INP enabled so that may be the reason your pings are a bit higher.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
DangerMouseUK
Dabbler
Posts: 18
Registered: 27-01-2015

Re: Throughput Getting Slower

Hi Matthew,

 

Ok but I'm still on FastPath ?

Also it seemed to be a gateway problem, when I jumped to pcn-bng02 a lot of my sluggish response times died down.

The gateway with the problem was pcn-bng01 by feel of things last night.

Any known issues there ?

Also are you sure I'm on G.INP, I would have assumed my sync would have gone back up as well as my line speed profile - also as far as I was aware the ping wouldn't really change on a Huawei cab with G.INP ?

 

Thanks

DM