cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Plusnet estimated 80M, only getting 40M

markr77
Newbie
Posts: 3
Registered: 16-02-2012

Plusnet estimated 80M, only getting 40M

I've been on Plusnet fiber almost 6 months now, but I'm only getting half the speeds estimated by Plusnet.

I attach the relevant info. Any idea what the issue is? Perhaps my IP profile is stuck low for some reason.

Thanks

Moderator's note by Mike (Mav): Telephone number removed from a public forum in file 2016-05-29-19-34-19.png

7 REPLIES
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,644
Thanks: 636
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Plusnet estimated 80M, only getting 40M

Whilst I understand that the estimates for your line are very good, you are on the lower of our 2 FTTC products. This is provided on a 40 down, 2 up wholesale service which is why you're seeing speeds of around 35Mb/s.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
RealAleMadrid
Seasoned Pro
Posts: 684
Thanks: 253
Fixes: 11
Registered: 07-07-2009

Re: Plusnet estimated 80M, only getting 40M

From your sync speed it is obvious your are on a 40/2 service. Are you supposed to be on Unlimited Fibre Extra? i.e. 80 Mbps download. You may have been put on the wrong product.

markr77
Newbie
Posts: 3
Registered: 16-02-2012

Re: Plusnet estimated 80M, only getting 40M

When I signed up, at no point was I aware there were '2 FTTC products'. So you gave me the higher estimate then put me on the lower product? There is only 1 product as a customer surely - 'Unlimited Fibre' the one I signed up to.

How do I find out the 'FTTC' product' I'm on, and what are my options to get the speeds you estimated?

Thanks

 

Community Veteran
Posts: 2,565
Thanks: 174
Fixes: 2
Registered: 27-05-2011

Re: Plusnet estimated 80M, only getting 40M

IIRC 40/2 is unlimited fibre and 80/20 is unlimited fibre extra Smiley

To do is to be - Neitzsche
To be is to do - Kant
do be do be do - Sinatra
markr77
Newbie
Posts: 3
Registered: 16-02-2012

Re: Plusnet estimated 80M, only getting 40M

OK, it makes sense. I must just be on the 'Unlimited Fiber' product with 40M max, in which case everything is fine Smiley

Please don't send me emails saying I should get 80M.

Thanks

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,157
Thanks: 828
Fixes: 174
Registered: 25-03-2015

Re: Plusnet estimated 80M, only getting 40M

Apologies for any confusion caused by the higher estimates that were given despite being on the lower package. We'll make sure that's flagged up with the relevant people.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Harry Beesley
 Plusnet Help Team
Superuser
Superuser
Posts: 9,465
Thanks: 814
Fixes: 52
Registered: 06-04-2007

Re: Plusnet estimated 80M, only getting 40M

The product you are on is shown at the top of the View My Brodband Usage display panel.

David