cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

On new Plusnet network now.

dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

On new Plusnet network now.

In another topic HarryB as mention my PN network change completed on 1st. Sept. I've been repeated told in the forums there would be no change, but there as been.

My Broadband service has had a tremendous speed increase, did yours?

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
8 REPLIES
Riza
Rising Star
Posts: 109
Thanks: 7
Fixes: 1
Registered: 24-07-2014

Re: On new Plusnet network now.

Well it did before the issues of packet loss happened...

 

It's a bit more faster as there's much more capacity on the new network as it's dedicated than with the legacy shared wholesale connect network.

 

http://www.ispreview.co.uk/index.php/2016/01/uk-isp-plusnet-quietly-swaps-to-a-dedicated-wbmc-networ...

 

If you'd like to read more about the change Thumbs Up

dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

Re: On new Plusnet network now.

Packet loss know nothing of that, how would I know?

All I use is the Global Speed tester with Ping, down and up speeds.

Ping as halved, download up 20% 30 to 36Mb, up no change at 5Mb.

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,531
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: On new Plusnet network now.

PN said "We are confident that the new network will deliver a better experience in terms of both reliability and performance thanks to the improved architecture "

OOOPs sorry it hasnt quite worked https://community.plus.net/t5/Fibre-Broadband/High-packet-loss-and-other-DNS-issues/td-p/1354749

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
BrightonRock
Pro
Posts: 255
Thanks: 80
Fixes: 5
Registered: 09-04-2016

Re: On new Plusnet network now.

I do find it odd that Plusnet are continuing to move us onto the new network despite the packet loss problem which (so far) they have not solved. I was moved recently and now have a service that is less satisfactory because of packet loss. I would have preferred to stay on the old network until they had sorted the problems on the new network but no one asked me. It seems unlikely that adding more users to the new network will reduce the packet loss; the current policy just creates more dissatisfied customers (such as myself).

dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

Re: On new Plusnet network now.

Did this test but no packet loss tested.

151312970

 

Moderator's note by Dick (Strat) Image link fixed.

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

Re: On new Plusnet network now.

The link doesn't work for me.

It said Line B*        Ping 11ms    Jitter 1

Speed down 36Mb up 5 Mb

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

Re: On new Plusnet network now.

Just done the test again on different computer which will give the packet loss

Packet Loss 55%

Ping 12ms

Jitter 1ms

Grade F

 

Is this what you guys get and talking about?

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
BrightonRock
Pro
Posts: 255
Thanks: 80
Fixes: 5
Registered: 09-04-2016

Re: On new Plusnet network now.

Welcome to the new network @dnpark38 I think that is indeed what we were talking about!