cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

No internet since G.INP activated on my line

Estragon
Rising Star
Posts: 811
Thanks: 10
Registered: 07-02-2012

No internet since G.INP activated on my line

Ticket 101493614.
Unfortunately I have no idea what the first-line support chap on the phone has reported upwards, as the ticket doesn't say. From what was tried during the one hour 48-minute phone call I'm fairly sure it could be insufficient or incorrect. I don't want to send the ticket to the back of the queue by adding the full story, as (a) it might all be there, and (b) I was told to expect line tests to be completed by 14:20 today.
Could one of the team take a look and get back to me please  Smiley.
20 REPLIES
dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

Re: No internet since G.INP activated on my line

I have been told today by Plusnet Support
"We have had no notification from our suppliers that G-INP is being rolled out to our customers...."
Are you sure you got it?
Thanks
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

Roll out began around 16 Feb.
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: No internet since G.INP activated on my line

Minor point - adding to a ticket no longer sends it to the back of the queue
dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

Re: No internet since G.INP activated on my line

Thanks, so Plusnet Support do not know then.
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
Community Veteran
Posts: 1,294
Thanks: 30
Fixes: 4
Registered: 22-06-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

Excuse my ignorance, but what is G-INP? Huh
dnpark38
Rising Star
Posts: 432
Thanks: 16
Registered: 24-02-2015

Re: No internet since G.INP activated on my line

Hope this helps.
http://www2.alcatel-lucent.com/techzine/g-inp-secret-stable-100-mbps-copper/
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/1476198475230638155-mini.png
Community Veteran
Posts: 1,294
Thanks: 30
Fixes: 4
Registered: 22-06-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

dnpark38, very many thanks for that, it seems to make a lot of sense. It will be interesting to see just how long this technology becomes widely available & also what additional equipment is required by the end user.
Quote
While the G.inp standard was released in 2010, initial adoption by the industry has been somewhat muted. This is partially because G.inp required hardware upgrades within service providers’ networks as well as within customer premises equipment.
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: No internet since G.INP activated on my line

Please keep further discussion on G.INP to this thread http://community.plus.net/forum/index.php/topic,136287.0.html
Estragon
Rising Star
Posts: 811
Thanks: 10
Registered: 07-02-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

Thanks re the "back of queue" info Jim.
I'll leave it as it is though, as I have no idea what was reported LOL, and have this thread plus a (different topic but pointing here as well) IPv6 one.
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

@ Estragon - I take it your modem won't sync with the fibre DSLAM (light doesn't go green)?
Estragon
Rising Star
Posts: 811
Thanks: 10
Registered: 07-02-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

I have sync to the exchange Smiley. Two laptops, iPad and mobile all connect to either of my routers and both connect to the Openreach Huawei HG612.
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: 27-10-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

What error are you seeing in your router log? Have you tried a PPP connection directly from the HG612?
Community Veteran
Posts: 26,718
Thanks: 931
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: No internet since G.INP activated on my line

I wonder if it's a stale session?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Estragon
Rising Star
Posts: 811
Thanks: 10
Registered: 07-02-2012

Re: No internet since G.INP activated on my line

@AndyH
No. I'd be very surprised if that would help, but I suppose it may be worth a try if Plusnet wish me to do that.
@Jelv
Thanks. I thought of that some time last night, and forgot all about asking Plusnet - dammit!. But surely first-line would/should have checked that yesterday?
How long before those die anyway - they don't last forever d they?