cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New Cabinet for Fibre !

BruceMcTavish
Grafter
Posts: 47
Registered: 29-09-2014

New Cabinet for Fibre !

Openreach have posted a notice outside exchange that intend to install new green cabinet. Yippee.
From experience how long is the process likely to take before live. Interestingly we are all  Wire to Premises at moment so sound like converting to FTTC.
Hopefully picture attached.
4 REPLIES
Terranova667
Aspiring Pro
Posts: 1,245
Thanks: 56
Fixes: 2
Registered: 19-02-2014

Re: New Cabinet for Fibre !

How long is a piece of string is the honest answer many factors come into play it could take weeks maybe months before the cab is installed and your able to take orders from it, it also could end up being delayed for a number of reasons, it's not always straight forward.       
MattyC
Champion
Posts: 3,192
Thanks: 161
Fixes: 46
Registered: 10-04-2014

Re: New Cabinet for Fibre !

It took my old cab about two or three months, but you are likely to get very contradicting answers in honesty. It's not a very good indicator of how long you will have to wait.
Matty
ex-Plusnet staffer. Any posts after 28/07/2017 aren't on behalf of Plusnet
deejayburnout
Grafter
Posts: 150
Registered: 05-04-2014

Re: New Cabinet for Fibre !

It took about 6 weeks for my fttc to go live after cabinet was installed.
That's not counting the 10 months it took to get the cabinet installed...
Community Veteran
Posts: 1,233
Thanks: 19
Fixes: 2
Registered: 22-06-2012

Re: New Cabinet for Fibre !

Mine was nearly 3 months. Different contractors perform the various tasks. The next task will be to connect the fibre cab to the existing cab. Then the fibre cable will be "blown" through from the exchange. After that it should be only a couple of weeks.