cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Massive speed loss on second interface.

Community Veteran
Posts: 5,236
Thanks: 1,321
Fixes: 31
Registered: 16-10-2014

Massive speed loss on second interface.

I logged into my router this morning to add a new machine to the network when I spotted this:

SpeedDrop.png

Needless to say I'm not that impressed anyone at Plusnet have any comments?

 

13 REPLIES
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

Not sure what you want us to say? It looks like something has caused the speed to drop, if you can PM me with which line it is I'll test it and see if there's anything obvious though.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Community Veteran
Posts: 5,236
Thanks: 1,321
Fixes: 31
Registered: 16-10-2014

Re: Massive speed loss on second interface.

You’ve said exactly what I was hoping to hear, i.e. it’s not right and needs looking in to so thanks @Chris PM sent.

Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

Can you run through the fault checker on that account for me please, https://faults.plus.net

Testing the line has found an issue so once you've completed the fault check I'll get this raised and reported.

 

Description Impairment in copper joint detected most likely close to customer premises. Please continue to submit a trouble report.
Main Fault Location CA
Sync Status In Sync
Downstream Speed 46.9 Mbps
Upstream Speed 16.2 Mbps

Resolution/Recommendation: Please report fault to BTW for OR investigation.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Community Veteran
Posts: 5,236
Thanks: 1,321
Fixes: 31
Registered: 16-10-2014

Re: Massive speed loss on second interface.

Done, and ticket raised.

Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

Great thanks, I'll go get that pushed through and reply shortly.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

Here are the connection logs FYI

 
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

Ticket updated, we're being asked for an engineer visit. Can you reply to the ticket with the info asked and I'll pick this up.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Community Veteran
Posts: 5,236
Thanks: 1,321
Fixes: 31
Registered: 16-10-2014

Re: Massive speed loss on second interface.

Done, and thanks for that graph, didn't know it was that bad. The (dis)advantage of have two connections.

Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

Can you let me know when you want me to try and get one booked, or is it just asap?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Community Veteran
Posts: 5,236
Thanks: 1,321
Fixes: 31
Registered: 16-10-2014

Re: Massive speed loss on second interface.

BTOR Guy left some time ago, with the following result having reset the port (I think that's what he said).

Screen Shot 2016-08-05 at 16.16.15.png

Apparently if I'm not happy with this I've to arrange for a 'Fibre Line Boost' to arrange for a UG engineer to come along and re-make every connection! I know I can be a bit of a git at times but I'm not that bad (yet). I'll wait for now and see if there's any degradation on the line and take it from there, so thanks to @Chris for a speedy result.

Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

It's looking better, not quite up to full speed but definitely an improvement. Keep an eye on it and let's see how it goes.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Community Veteran
Posts: 5,236
Thanks: 1,321
Fixes: 31
Registered: 16-10-2014

Re: Massive speed loss on second interface.

@Chris  - Logging in to the router I now see this.

Muchbetter.png

So I have no complaint (for the moment at least) Smiley

 

Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,642
Thanks: 635
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Massive speed loss on second interface.

Ah excellent Smiley

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff