cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Line Speed Stuck

alandalley1
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎17-03-2018

Line Speed Stuck

I recently changed to the HG612 modem and the line is now syncing at 78102 but I am only getting around 70mb (and line profile at 71.82). This seems to be lower than 96% of the sync speed. Can this be updated/fixed?

 

Stats:

DSLAM type / SW version:    BDCM:0xa48c (164.140) / v0xa48c
Modem/router firmware:      AnnexA version - A2pv6C038m.d24j
DSL mode:                   VDSL2 Profile 17a
Status:                     Showtime
Uptime:                      22 hours 24 min 0 sec
Resyncs:                    1 (since 06 Apr 2018 01:49:21)
            
                Downstream    Upstream
Line attenuation (dB):      17.7        0.0
Signal attenuation (dB):    Not monitored        
Connection speed (kbps):    78102        16700
SNR margin (dB):            3.2        6.0
Power (dBm):                13.4        7.4
Interleave depth:           8        1
INP:                        51.00        0
G.INP:                      Enabled        Not enabled
Vectoring status:           5 (VECT_UNCONFIGURED)        

RSCorr/RS (%):              0.0020        0.0021
RSUnCorr/RS (%):            0.0000        0.0000
ES/hour:                    0        3.08

3 REPLIES
RealAleMadrid
Aspiring Champion
Posts: 870
Thanks: 347
Fixes: 17
Registered: ‎07-07-2009

Re: Line Speed Stuck

The Openreach DLM system has 2 levels of G.inp  or retransmission, low and high. High ReTx has a profile of around 92% of the sync speed which seems to tally with your figures. How the DLM decides what level to apply is not really known, but probably related to stability and error levels. Don't think you can do much about it unfortunately.Sad

alandalley1
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎17-03-2018

Re: Line Speed Stuck

Thought that might be the case, I think the Hub One was acting up and might have caused it. The HG612 seems to be more stable so far.

Maybe an admin can do a line check and check for retransmission. Hopefully if my line stays low on errors it will switch back to low.

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 9,576
Thanks: 3,083
Fixes: 485
Registered: ‎21-04-2017

Re: Line Speed Stuck

Hi there.

For the reasons that @RealAleMadrid has advised of your IP profile is correct for the sync rate.

Our tests are showing retransmission to be set to low:

Profile Name 0.128M-80M Downstream 3dB, Retransmission Low - 0.128M-20M Upstream, Retransmission Low

We're also detecting a potential line fault which might be having an impact on your connection, so I've raised this with Openreach now and I'll update your account with more info shortly.

Hope this helps.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team