cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Line OK?

rustywheelnut
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎19-04-2016

Line OK?

Hi, 

Ive been with plusnet since 5th of April, was originally syncing at 48598 Kbps, then 45241 for a while and today it's resynced to 44075. Just wanted to check if there is a problem that is making my connection gradually slow down.

Here's my stats:

Stats recorded 10 May 2016 16:55:37

DSLAM/MSAN type: BDCM:0xa48c / v0xa48c
Modem/router firmware: AnnexA version - A2pvbH042g2.d26b
DSL mode: VDSL2 Profile 17a
Status: Showtime
Uptime: 12 hours 24 min 33 sec
Resyncs: 0 (since 10 May 2016 16:43:35)

Downstream Upstream
Line attenuation (dB): 22.1 0.0
Signal attenuation (dB): Not monitored
Connection speed (kbps): 44075 9838
SNR margin (dB): 6.0 5.9
Power (dBm): 12.6 7.5
Interleave depth: 1021 206
INP: 3.00 4.00
G.INP: Not enabled Not enabled

RSCorr/RS (%): 3.1187 22.9074
RSUnCorr/RS (%): 0.0004 0.0000
ES/hour: 316 33.0

xdslctl info --stats
xdslctl: ADSL driver and PHY status
Status: Showtime
Last Retrain Reason: 1
Last initialization procedure status: 0
Max: Upstream rate = 11592 Kbps, Downstream rate = 51703 Kbps
Bearer: 0, Upstream rate = 9838 Kbps, Downstream rate = 44075 Kbps

Link Power State: L0
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL2 Profile: Profile 17a
TPS-TC: PTM Mode(0x0)
Trellis: U:ON /D:ON
Line Status: No Defect
Training Status: Showtime
Down Up
SNR (dB): 6.0 5.9
Attn(dB): 22.1 0.0
Pwr(dBm): 12.6 7.5

VDSL2 framing
Bearer 0
MSGc: 14 34
B: 43 48
M: 1 1
T: 64 64
R: 10 16
S: 0.0318 0.1582
L: 13600 3286
D: 1021 206
I: 54 65
N: 54 65

Counters
Bearer 0
OHF: 21933156 1106861
OHFErr: 1493 0
RS: 1319796324 1812772
RSCorr: 40923172 879487
RSUnCorr: 4668 0

Bearer 0
HEC: 939 0
OCD: 0 0
LCD: 0 0
Total Cells: 3794097618 0
Data Cells: 22835924 0
Drop Cells: 0
Bit Errors: 0 0

ES: 162058 16925
SES: 63 0
UAS: 819 765
AS: 44763

Bearer 0
INP: 3.00 4.00
INPRein: 0.00 0.00
delay: 8 8
PER: 2.04 10.16
OR: 78.39 31.47
AgR: 44153.45 9869.99

Bitswap: 3067/3096 209/209

Total time = 21 days 9 hours 25 min 44 sec
FEC: 1897512821 1602164
CRC: 47208 18056
ES: 162058 16925
SES: 63 0
UAS: 819 765
LOS: 5 0
LOF: 27 0
LOM: 0 0
Retr: 5
Latest 15 minutes time = 10 min 44 sec
FEC: 861888 5858
CRC: 56 0
ES: 29 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Retr: 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC: 863820 7744
CRC: 24 0
ES: 16 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Retr: N/A
Latest 1 day time = 9 hours 25 min 44 sec
FEC: 30623552 637034
CRC: 1170 0
ES: 488 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Retr: 0
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
FEC: 101096291 244566
CRC: 5893 8927
ES: 977 8152
SES: 11 0
UAS: 42 31
LOS: 1 0
LOF: 4 0
LOM: 0 0
Retr: 1
Since Link time = 12 hours 26 min 1 sec
FEC: 40923172 879487
CRC: 1493 0
ES: 679 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Retr: 0
NTR: mipsCntAtNtr=0 ncoCntAtNtr=0

Is there anything there I should be concerned about?Huh

 

Thanks in advance...

8 REPLIES
geekofbroadband
Grafter
Posts: 39
Thanks: 2
Registered: ‎10-05-2016

Re: Line OK?

By the look of your stats you're on a Huawei cabinet which has G.INP on. What modem/router are you using?

rustywheelnut
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎19-04-2016

Re: Line OK?

It's a Netgear D7000

geekofbroadband
Grafter
Posts: 39
Thanks: 2
Registered: ‎10-05-2016

Re: Line OK?

What firmware are you running? And is there a setting anywhere to enable G.INP?

rustywheelnut
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎19-04-2016

Re: Line OK?

V1.0.0.32_1.0.1

There's no option to turn on G.INP. I thought that was set at the cabinet?? When I was with BT before moving to Plusnet it showed G.INP to be on, but now with Plusnet its off.

geekofbroadband
Grafter
Posts: 39
Thanks: 2
Registered: ‎10-05-2016

Re: Line OK?

Yes at the cabinet its always enabled but on some modems/routers like the ASUS DSL 68U theres options for G.INP and Vectoring etc... What was your speed like with BT before? G.INP only enables it on your line if it thinks it needs to be.

rustywheelnut
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎19-04-2016

Re: Line OK?

Sync speed had gone down 18 mbps with BT as the Homehub 5 had been resyncing itself several times a day. Replaced with the D7000 and it was rock solid at 38 mbps. 

rustywheelnut
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎19-04-2016

Re: Line OK?

So is everything ok? I'm just a bit concerned that it seems to be resynching every 2 or 3 days.
geekofbroadband
Grafter
Posts: 39
Thanks: 2
Registered: ‎10-05-2016

Re: Line OK?

if it keeps re-syncing try a pin factory reset of the modem