cancel
Showing results forΒ 
Search instead forΒ 
Did you mean:Β 

Interested in sighing up plusnet

Bazzman
Newbie
Posts: 2
Thanks: 1
Registered: 28-07-2017

Interested in sighing up plusnet

Hi I am interested in sighing up for plusnet. I am currently a sky customer.
I am interested in the "unlimited fibre extra" package and yes it's available in my area.

The question I wanted ask will plusnet have to install any cables outside my house or will plusnet run through normal phone line ?

The reason I ask is because once we sighed up for virgin media and they had install cables outside my house and virgin media runs on cable.

Will plusnet use the same cables or will plusnet install new cables outside my houses or will plusnet run through normal phone line Huh

Thanks if anyone can help πŸ˜ƒ
8 REPLIES
Browni
Seasoned Champion
Posts: 1,605
Thanks: 455
Fixes: 36
Registered: 02-03-2016

Re: Interested in sighing up plusnet

It comes over the normal phone line.
I must have been really bad in a previous life. This is my 3rd ISP in a row that uses lithium.
DaveyH
Seasoned Pro
Posts: 1,318
Thanks: 192
Fixes: 7
Registered: 15-11-2012

Re: Interested in sighing up plusnet

They use the same (BT Openreach maintained) infrastructure as Sky do, so no additional cabling to be installed.

Bazzman
Newbie
Posts: 2
Thanks: 1
Registered: 28-07-2017

Re: Interested in sighing up plusnet

Thnx for the replies everyone

So where does the fibre come from then ?
Superuser
Superuser
Posts: 2,674
Thanks: 1,053
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: Interested in sighing up plusnet

The Fibre runs from the exchange to the BT green cabinet and then from this cabinet to your home over normal telephone wires.  See this simple explanation

LesBiison
Dabbler
Posts: 12
Thanks: 4
Registered: 28-07-2017

Re: Interested in sighing up plusnet

i have had no internet for 6.5 days bro....make up your own mind, only been with then 3 weeks...lost one already

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,712
Thanks: 1,038
Fixes: 227
Registered: 21-04-2017

Re: Interested in sighing up plusnet

Hi there,

 

As others have mentioned, it's fibre to the cabinet, that runs over the existing copper lines from the cabinet.

Let us know if you have any further questions.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
NSCOFFIELD
Grafter
Posts: 33
Fixes: 1
Registered: 20-02-2017

Re: Interested in sighing up plusnet

Your phone line will be used from local street box, I moved in Jan from sky and plusnet is far worse for customer service , in fact the worst service of any company I have had to deal with.
Nothing but problems with broadband answered with nothing but stock answers from plusnet.
Community Veteran
Posts: 3,047
Thanks: 196
Fixes: 3
Registered: 05-04-2007

Re: Interested in sighing up plusnet

As people have said, it'll be outside your property so you don't need to do anything, doesn't matter if you're in or not and I doubt you'll notice.

Only thing I noticed when switching to fibre was the landline went down for 5-10 mins while presumably they were making the switch, but I am sure you can live with that Smiley