cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

FIXED
Baldrick1
Seasoned Champion
Posts: 1,557
Thanks: 666
Fixes: 50
Registered: 30-06-2016

I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html?id=1483453465850368555

When I upgraded to fibre a year or so ago I was quite happy with a solid 40/20 connection. Then PN decided to change this to 55/10. I first had a solid 40/10 connection, then PN got their act together and I had a good solid 55/10 connection with which I was again content.

Now the gremlins appear to have got back in and I appear to be back on a very flaky 40/20 service that I am not happy with.

I am running an Unlocked HG612 modem plus an Asus N55u as a Router. As you can see from the these Telnet stats 55/10 should be easily attainable.

Note that speed tests are via Ethernet cable.

Are there any PN staff around that can please have a look at my connection?

 

xdslcmd info --stats

xdslcmd: ADSL driver and PHY status

Status: Showtime

Retrain Reason:                0

Last initialization procedure status:          0

Max:      Upstream rate = 25125 Kbps, Downstream rate = 71904 Kbps

Bearer: 0, Upstream rate = 20000 Kbps, Downstream rate = 72653 Kbps

Bearer: 1, Upstream rate = 0 Kbps, Downstream rate = 0 Kbps

Link Power State:             L0

Mode:                                  VDSL2 Annex B

VDSL2 Profile:                    Profile 17a

TPS-TC:                                 PTM Mode(0x0)

Trellis:                   U:ON /D:ON

Line Status:                         No Defect

Training Status: Showtime

                                Down                    Up

SNR (dB):             6.3                         8.9

Attn(dB):             14.4                       0.0

Pwr(dBm):          13.8                       4.5

                                                VDSL2 framing

                                                Bearer 0

MSGc:                   -6                            20

B:                            243                         239

M:                          1                              1

T:                            0                              64

R:                            10                           0

S:                            0.1069                   0.3819

L:                             19001                    5028

D:                            8                              1

I:                             254                         120

N:                           254                         240

Q:                           8                              0

V:                            0                              0

RxQueue:                            56                           0

TxQueue:                            14                           0

G.INP Framing:                 18                           0

G.INP lookback:                                14                           0

RRC bits:                              0                              24

 

6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,554
Thanks: 260
Fixes: 33
Registered: 13-08-2015

Re: I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

I would take the Thinkbroadband stats with a pinch of salt at the moment, they seem to be very strange - try an speedtest.net and see how it shows on there.

Your sync speeds seem very good, and not limited to 40/20. Might also be worth having a look on the BT Wholesale test site, and see what it shows, it will have the limits on there.

rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,531
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

https://community.plus.net/t5/Fibre-Broadband/Odd-TBB-test/td-p/1393324 have a read here

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Baldrick1
Seasoned Champion
Posts: 1,557
Thanks: 666
Fixes: 50
Registered: 30-06-2016

Re: I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

These are the results I am getting from TTw and Speedtest.net.

Speedtest 3.pngScreenphoto.png

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,306
Thanks: 937
Fixes: 184
Registered: 25-03-2015

Re: I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

Fix

Hi @Baldrick1

 

This does seem quite strange, your account is showing that the speed was updated by a Delta Report from 55Mbps to 40Mbps.

 

I've now manually changed this back, so if you disconnect the router, reconnect and then test again, you should be seeing the 55Mbps speeds as expected.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Harry Beesley
 Plusnet Help Team
Baldrick1
Seasoned Champion
Posts: 1,557
Thanks: 666
Fixes: 50
Registered: 30-06-2016

Re: I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

Thanks Harry, upload is even flakier now but at least I've got 55Mbps download back.

 http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html?id=1483460945316479055

Moderator
Moderator
Posts: 18,439
Thanks: 2,824
Fixes: 226
Registered: 06-04-2007

Re: I Appear To Be Back On A Very Flaky 40/20 Connection

Moderator's note by Mike (Mav): I have changed the fix to @HarryB as per message #5.

Forum Moderator and Customer
Courage is resistance to fear, mastery of fear, not absence of fear - Mark Twain
He who feared he would not succeed sat still