cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hub One

scottymc
Grafter
Posts: 224
Thanks: 5
Registered: ‎04-02-2015

Hub One

Hi guys
I'm upgrading from adsl to fibre on the 2nd , My Hub One has come today do I plug it in now or will the engineer do it all on Wednesday ?
Will it work with my current plusnet adsl or is it a fibre only modem/router
Thank for any advice
23 REPLIES
Den1
Rising Star
Posts: 103
Thanks: 1
Fixes: 1
Registered: ‎24-10-2013

Re: Hub One

Best to wait till you are upgraded on the 2nd  Wink  although it should be plug and play.
Moderator
Moderator
Posts: 19,037
Thanks: 2,087
Fixes: 311
Registered: ‎11-01-2008

Re: Hub One

It's both adsl and fibre

Customer / Moderator / If it helped click the thumb / If it fixed it click 'This fixed my problem'

Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Hub One

I would configure it off-line if you want to change any settings (those that your can that is) and put in your username and password instead of the tr069 entries. I would then put it on-line tomorrow in daylight hours a good hour after sunrise and a good hour before sunset as you are on a longer ADSL connection. Your ADSL should work fine and when you are connected to Fibre, it all ought to change over automatically when the work at the Cab is done - famous last words Wink
rosmith52
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎24-11-2015

Re: Hub One

I've installed a Plusnet Hub One today worked straight out of the box.
Just one silly question on the front of the hub under the Status light there's a clear plastic panel with a protective tear off selophane strip over it, what is it for?
Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Hub One

To protect the clear plastic panel Huh Wink
Welocme to the forum btw.
Now I guess you really mean what's the clear plastic panel for? I can only guess there might be other warning LEDs similar to BT's HomeHub. Try turning off your wireless for example and see if anything else lights up.
Moderator
Moderator
Posts: 27,195
Thanks: 1,843
Fixes: 158
Registered: ‎14-04-2007

Re: Hub One

There are broadband and wifi indicators in that area which are normally off if the relevant service is ok.
Apart from the main status light there are no other reassuring indicators normally visible.
Page 14 of the booklet should explain their usage.

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 63.0 (64-bit)

Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Hub One

Is the booklet on-line anywhere Dick? I couldn't find anything useful when I looked.
Moderator
Moderator
Posts: 27,195
Thanks: 1,843
Fixes: 158
Registered: ‎14-04-2007

Re: Hub One

Sorry, I don't know if it's available online.

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 63.0 (64-bit)

Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Hub One

Typical Plusnet lack of thought and planning of help pages these days Roll eyes
Moderator
Moderator
Posts: 27,195
Thanks: 1,843
Fixes: 158
Registered: ‎14-04-2007

Re: Hub One

Doesn't look as though there is a video yet for the Hub One https://www.youtube.com/playlist?list=PLZx9FPn3_-IUjbbUJ_9Q2XeXb42z9oTve
Edit: Although I could be wrong if I looked a little deeper Embarrassed

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 63.0 (64-bit)

Kimberlin
Rising Star
Posts: 63
Thanks: 12
Registered: ‎23-11-2015
scottymc
Grafter
Posts: 224
Thanks: 5
Registered: ‎04-02-2015

Re: Hub One

Well I set it this morning all went to plan running adsl ..... Now roll on change over day on the 2nd, hopefully the fibre install runs as smoothly

Is there an advanced stats page on this router
All I can find is sync up/down and that's it  Roll eyes
Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: Hub One

Go to the >Troubleshooting >Helpdesk page Scott. If you copy and paste it into a post, don't forget to redact things like serial number, mac address, usename & SSIDs
As far as the videos go, both (the 3rd is a duplicate) are on the Support Pages as well as the Youtube channel. They are nothing more than the "Dummies Guides". The first covering what's in the box and how to plug it all in, then connect either via WiFi or Ethernet. It has the usual plug it unto the Master socket to get the best Fibre speeds comment, which is actually BS if you have extension wiring AND it's all up to the right standard. BUT there is no mention of extension wiring and how it will seriously affect your speeds if it's NOT up to standard - well done Plusnet Roll eyes   Right at the end of the video there's mention of a Troubleshooter video and a brief picture of the broadband  "b" light flashing orange in the "plastic panel area" - well done again Plusnet, easy to watch a video if your BB isn't connecting Roll eyes
The second is all about logging into it and change wireless settings etc and resetting it all. Brilliant.
scottymc
Grafter
Posts: 224
Thanks: 5
Registered: ‎04-02-2015

Re: Hub One

Thanks anotherone
Firmware version: Software version 4.7.5.1.83.8.217 Last updated Unknown
4. Board version: Plusnet Hub One
5. DSL uptime: 0 days, 05:55:39
6. Data rate: 1055 / 4272
7. Maximum data rate: 1068 / 4300
8. Noise margin: 6.1 / 8.7
9. Line attenuation: 27.3 / 47.0
10. Signal attenuation: 27.4 / 46.1
11. Data sent/received: 272.8 MB / 839.5 MB

Lets see how this improves after wednesday