cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How do I know if I'm on the new network?

FIXED
xreyuk
Grafter
Posts: 231
Registered: 23-05-2014

How do I know if I'm on the new network?

Is there a way of telling if I've been migrated to the new core yet? I'm on a static IP if that matters.

11 REPLIES
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 2,144
Thanks: 372
Fixes: 116
Registered: 22-08-2015

Re: How do I know if I'm on the new network?

Hey there. I'm not entirely sure how you find out on your end, however I'll let you know first thing tomorrow morning when I'm back at the office. Smiley

From when I joined the Plusnet Help Team in May 2017 my main Community account is @Gandalf.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Staff
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,972
Thanks: 1,530
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: How do I know if I'm on the new network?

I belive if you do a tracert from the CMD someone here will tell you Thumbs Up

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
geekofbroadband
Grafter
Posts: 39
Thanks: 2
Registered: 10-05-2016

Re: How do I know if I'm on the new network?

New network?

Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 2,144
Thanks: 372
Fixes: 116
Registered: 22-08-2015

Re: How do I know if I'm on the new network?

Fix

@xreyuk Your service is on the new network Smiley

From when I joined the Plusnet Help Team in May 2017 my main Community account is @Gandalf.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Staff
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,157
Thanks: 828
Fixes: 174
Registered: 25-03-2015

Re: How do I know if I'm on the new network?

@rongtw Customers may not see a difference on a tracert if they have a static IP.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Harry Beesley
 Plusnet Help Team
stoswald
Grafter
Posts: 249
Thanks: 6
Registered: 14-03-2014

Re: How do I know if I'm on the new network?

Are "ALL" Static IP's on the New Network?

rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,972
Thanks: 1,530
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: How do I know if I'm on the new network?

No i have a Static IP and am not on new network Wink

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
stoswald
Grafter
Posts: 249
Thanks: 6
Registered: 14-03-2014

Re: How do I know if I'm on the new network?

That's a shame. Are you still able to jump gateways on a router reboot?

rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,972
Thanks: 1,530
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: How do I know if I'm on the new network?

stoswald yes reboot moves gateways Thumbs Up
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
MattyC
Champion
Posts: 3,192
Thanks: 161
Fixes: 46
Registered: 10-04-2014

Re: How do I know if I'm on the new network?

Heads up that migrations to the new network are all done under the bonnet. As a result, the static IP wouldn't affect anything.

ex-Plusnet staffer. Any posts after 28/07/2017 aren't on behalf of Plusnet
PeeGee
Aspiring Pro
Posts: 1,087
Thanks: 47
Fixes: 3
Registered: 05-04-2009

Re: How do I know if I'm on the new network?

IIRC, the issuing of Dynamic IPs is farmed out to the consumer end of the network in blocks sufficient for the "customer count" but the issuing of Static IPs doesn't change when moved to the new network (because it's too difficult/fragmented) - also there may have been mention of Static IP connections being only via bng gateways, which would lose me 2Mbps compared with ag gateways based on the SK data I have.

I could be (and often am) incorrect, of course Crazy3

Phil

Plusnet Fibre (Sep 2014), Essentials (Feb 2013); ADSL (Apr 2009); Customer since Jan 2004 (on 28kb dial-up)
Using a TP-Link TD-W9980 modem-router.