cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Gateway Check Issues.

FIXED
netspeed
Grafter
Posts: 61
Registered: 24-12-2009

Re: Gateway Check Issues.

Another three disconnects. And broadband speed dropping through the floor:

Sorry, the tool failed to identify your gateway; this does not mean that anything is wrong with your connection.

Posting the following information as a reply to the Gateway Checker Issues topic in the Community forums will

help us to diagnose the problem.

core2-hu0-18-0-0.southbank.ukcore.bt.net (62.172.103.24) 5.378 ms

 

7 - Data rate: 999/3680
8 - Maximum data rate: 884/3952
9 - Noise margin: 4.6/9.1

 

Turned off router for 10 minutes to try get off this damn gateway. Doesn't seem it will let me.

 

daveplus
Grafter
Posts: 96
Thanks: 5
Registered: 25-08-2010

Re: Gateway Check Issues.

As requested: core2-hu0-18-0-0.colindale.ukcore.bt.net (62.172.103.16) 3.495 ms

No problems, just interested.

Superuser
Superuser
Posts: 8,877
Thanks: 411
Fixes: 36
Registered: 06-04-2007

Re: Gateway Check Issues.

Thanks for the report. That entry should be followed by an Internet Router but unfortunately this does not identify itself. Plusnet are aware of this but fixing the problem is low priority.

Your result implies you are on the new network presently accessing the Internet through the Colindale Point of Presence.

David
mexicano
Grafter
Posts: 129
Thanks: 4
Registered: 17-07-2010

Re: Gateway Check Issues.

I just tried to check my gateway and it asked me to post this:

Which gateway

Sorry, the tool failed to identify your gateway; this does not mean that anything is wrong with your connection.

Posting the following information as a reply to the Gateway Checker Issues topic in the Community forums will help us to diagnose the problem.

  • core2-hu0-18-0-0.colindale.ukcore.bt.net (62.172.103.16) 4.606 ms

 

From the other posts I take it this is ok and I am on a new network, whatever that means? I also noticed that when I do a speedtest using speedtest.net the IP address shows as BT and not Plusnet.

Thanks for any reply.

Superuser
Superuser
Posts: 8,877
Thanks: 411
Fixes: 36
Registered: 06-04-2007

Re: Gateway Check Issues.

Yes, this is a known problem but nothing to worry about. There will be an Internet Router (in the Colindale Point of Presence) after that ukcore line which is your gateway but that IR doesn't identify itself.

You will be on the new network. This simply reflects a different path followed by your connection to the internet.

The IP you have will now belong to Plusnet, though previously it will have been assigned to BT, Speedtest.net have yet to update their records.

David
jt83uk
Newbie
Posts: 2
Registered: 17-02-2017

Re: Gateway Check Issues.

core2-hu0-18-0-0.southbank.ukcore.bt.net (62.172.103.24) 5.222 ms
*
*
*
*

 

Seeing as their is no obvious 'NEW POST' button on purpose to prevent new users posting their issue, I've had to post a reply to this message so that I can ask... Why is DOTA 2 spiking during games on my connection, when we are meant to be on high speed broadband and I'm using a high-end PC.

TBSteve
Grafter
Posts: 47
Registered: 28-01-2010

Re: Gateway Check Issues.

Trying to get my gateway info to raise an issue regarding the FTTC 40/2 upload issue, but the gateway checker fails, and asked me to post this info here for some reason.

So here is the info, and I await further instructions :-)

  • core2-hu0-18-0-0.colindale.ukcore.bt.net (62.172.103.16) 4.275 ms
Superuser
Superuser
Posts: 8,877
Thanks: 411
Fixes: 36
Registered: 06-04-2007

Re: Gateway Check Issues.

Thanks for the report. A small number of gateways don't identify themselves when the checker asks, so the checker can only report identification failure. Sad

Plusnet have correcting the gateway identification problem on the "to do" list but unfortunately it's a low priority task. This problem doesn't prevent the gateway from doing its primary task (network routing), Plusnet don't need the information for fault diagnostics.

David
wol22
Newbie
Posts: 1
Registered: 10-03-2017

Re: Gateway Check Issues.

I got the error from the checker and advice to post here - details below:

 

  • core2-hu0-18-0-0.colindale.ukcore.bt.net (62.172.103.16) 5.626 ms
Axolotl
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 4
Registered: 13-02-2014

Re: Gateway Check Issues.

Got this message just now after a brief disconnect while I repositioned my modem:- Not a problem, but previously had been connected to a PSB-IR01 in Southbank, 

Sorry, the tool failed to identify your gateway; this does not mean that anything is wrong with your connection.

Posting the following information as a reply to the Gateway Checker Issues topic in the Community forums will help us to diagnose the problem.

  • core2-hu0-18-0-0.southbank.ukcore.bt.net (62.172.103.24) 4.854 ms
Superuser
Superuser
Posts: 8,877
Thanks: 411
Fixes: 36
Registered: 06-04-2007

Re: Gateway Check Issues.

Thanks for the report. Your Internet Router/Gateway is probably still one of the psb-ir01 family but still on the Plusnet "to do" list to make it identify itself. Sad

This doesn't affect its ability to do its primary job of routing traffic.

David
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,208
Thanks: 1,107
Fixes: 11
Registered: 01-12-2010

Re: Gateway Check Issues.

i just did a reboot Power off and

Posting the following information as a reply to the Gateway Checker Issues topic in the Community forums will help us to diagnose the problem.

  • core2-hu0-18-0-0.colindale.ukcore.bt.net (62.172.103.16) 6.203 ms
  • *
  • *
  • *
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
VileReynard
Seasoned Pro
Posts: 10,545
Thanks: 185
Fixes: 9
Registered: 01-09-2007

Re: Gateway Check Issues.

My Gateway checker fail is:-

    core4-te0-8-0-1.faraday.ukcore.bt.net (62.6.201.196) 5.918 ms
    core2-hu0-0-0-0.colindale.ukcore.bt.net (195.99.127.67) 8.064 ms

BTW Colindale is less than 5 miles from me...