cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

GEA TEST

FIXED
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,045
Thanks: 179
Fixes: 35
Registered: ‎07-12-2017

Re: GEA TEST

Here's a GEA:

Test Outcome Pass
Test Outcome Code GTC_FTTC_SERVICE_0000
Description GEA service test completed and no fault found .
Main Fault Location OK
Sync Status In Sync
Downstream Speed 73.7 Mbps
Upstream Speed 20.0 Mbps
Appointment Required N
Fault Report Advised N
NTE Power Status PowerOn
Voice Line Test Result Pass
Bridge Tap Not Detected
Radio Frequency Ingress Not Detected
Repetitive Electrical Impulse Noise Not Detected
Cross Talk Not Detected
Estimated Line Length In Metres 391.6
Upstream Rate Assessment Very Good
Downstream Rate Assessment Reasonable
Interference Pattern Not Detected
Service Impact No Impact Observed
Home Wiring Problem Not Detected
Downstream Policing Discard Rate 0.0
Customer Traffic Level Upstream and Downstream Traffic Detected
Technology VDSL
Profile Name 0.128M-80M Downstream, Interleaving Low - 0.128M-20M Upstream, Error Protection Off
Time Stamp 2019-08-02T10:30:00
Parameters MIN MAX AVG
Down Stream Line Rate 73.6 Mbps 73.6 Mbps 73.6 Mbps
Up Stream Line Rate 20.0 Mbps 20.0 Mbps 20.0 Mbps
Up Time 900.0 Sec 900.0 Sec 900.0 Sec
Retrains 0.0 0.0 0.0
Current and Last 15 Minute Bin Performance
Parameters Last Traffic Count(Upto 15 mins) Current Traffic Count(Upto 15 mins)
Start Time Stamp 2019-08-02T15:32:22.070+01:00 2019-08-02T15:47:22.070+01:00
Ingress Code Violation 0 0
Egress Code Violation 0 0
Errored Seconds 0 0
Severely Errored Seconds 0 0
Unavailable Seconds 0 0
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Lauren Barry
 Plusnet Help Team
iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

 

thanks as always theres something up

my stats are

6. Data rate: 20000 / 73660
7. Maximum data rate: 30859 / 85222
8. Noise margin: 12.7 / 6.0
9. Line attenuation: 19.3 / 14.1
10. Signal attenuation: 19.1 / 14.1

 

and i get that 

Downstream Rate Assessment

Reasonable

oh well will leave it now see how it performs they added interleave on the line cause there was loads of errors but they said the errors seemed to of cleared early morning 

but they still added interleaved on the line will give it a go see what happens 

just frustrates me as i know the line is capable of so much more 

thanks plusnet

 

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,045
Thanks: 179
Fixes: 35
Registered: ‎07-12-2017

Re: GEA TEST

Thanks for getting back to me, I'd monitor it for the meantime and see how it goes with interleaving applied but do get back to us if there's further issues.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Lauren Barry
 Plusnet Help Team
iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

will do thanks

iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

If the engineer physically added interleaved to my line will it ever go or always be on there or will dlm see fit to remove it ?
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,583
Thanks: 301
Fixes: 58
Registered: ‎11-01-2018

Re: GEA TEST

 

Hi @iangilf

 

As far as I'm aware, interleaving will remain indefinitely. It will not be removed by DLM or any other line function.

 

Thanks

 

Dave

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Dave G
 Plusnet Help Team
iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

Ok that's silly then they also told the department of excellence to cap my line speed so that's probably why I'm not syncing at full speed ....I give up it wasn't even a multi skilled engineer who turned up it was someone from another county your normal engineer ....one thing after another I'm not impressed with this far from it I didn't even get asked about the interleaved or the sync cap we play online gaming and the pings were 9 before there 24 now and also the cap on the line there end isn't what I've asked for
iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

hi can u at least increase my profile to match my sync speed again please as threoughput is stuck at 66 meg on speedtests due to the static ip address

i just rebooted the modem and its gone up to 74 meg now 

thanks 

iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

my snr has dropped from 6.3 to 5.6 that cant be good?

5. DSL uptime: 0 days, 09:21:54
6. Data rate: 20000 / 74126
7. Maximum data rate: 30985 / 84314
8. Noise margin: 12.6 / 5.6
9. Line attenuation: 19.4 / 14.7
10. Signal attenuation: 19.2 / 14.7
dws1900
Rising Star
Posts: 237
Thanks: 31
Fixes: 1
Registered: ‎17-09-2018

Re: GEA TEST

Mine's 1db, make it go faster.

Champnet
Seasoned Pro
Posts: 1,003
Thanks: 277
Fixes: 2
Registered: ‎25-07-2007

Re: GEA TEST

@dws1900  Is right, but keep an eye on the errors....

iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

1? lol

how u get it that low also mines not healthy at under 6 it used to be 7.1 now since all the screwing about by bt openreach seems a load of kak as always

 

dws1900
Rising Star
Posts: 237
Thanks: 31
Fixes: 1
Registered: ‎17-09-2018

Re: GEA TEST

@iangilf 

 

My router/modem Vigor 2860 allows me to adjust the snr. My line is 1.5k so every little helps.

My dslam is a Huawei with an extra 128 line pod (thanks OR Sad  for the increase in crosstalk) and normally settles at 3dB.

To overcome the gradual speed drops over the last few month I dropped the snr to 2db, and the circuit usually 

renogotiates to 1db.

Are you still thinking of leaving? where will you go?

 

 

iangilf
Rising Star
Posts: 498
Thanks: 30
Fixes: 1
Registered: ‎01-11-2017

Re: GEA TEST

ok m8 well yes i am i know plusnet send out engineers but the engineers they send out dont seem to do much and now they capped my line and added interleave to it which wont ever change so im told im thinking about getting a 4g usb router to plug into my vr600 v2 tp link to get 4g via 3 i have tried the speeds in my house with my phone and i get about 100 meg download and a 30 meg upload and can put it in any room but the only problem with this is the ping rate for gaming my daughter might not like it so im going to test out a bit more i just find it mad that the open reach engineers come out and make alsorts of changes to the line without discussing it with me its frustrating to say the least and since yesterday since it was done im getting emails and text messages from plusnet saying the work has been done and my lines stable its been a day and they think its fixed ....im still not happy with it as now gaming is impossible with the ping i get on here with interleaved enabled which i didnt ask for and i definately didnt ask to be capped via there service of excellence ....so how do i get these removed so my line is capable of using it for gaming once more and no cap on the sync rate

?

 

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 950
Thanks: 164
Fixes: 30
Registered: ‎22-01-2018

Re: GEA TEST

Hello @iangilf,

 

I am sorry to hear that you are unhappy with the changes the engineer had made to your line, they would only take steps they believe would improve the stability of your connection. I can see that the connection had dropped on multiple occasion on the 02/08/2019 and once today.

 

Can you advise if you had reset the router? and if so roughly how many time? If the connection is dropping we will need to send another engineer. With the regards to the connection profile, this is currently set at 72 meg which is in line with your current speed.

 

 

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 SammyM
 Plusnet Help Team