cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fibre speed

Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Fibre speed

Good morning,

 

i set set up my hub one around 12 hours ago for my new fibre connection and it's saying my downstream is only around 17mb which doesn't seem quite right as I was getting that on my old adsl service, any idea what might be going on?

 

thanks for any help

12 REPLIES
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,531
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: Fibre speed

Hi , your switch over may have not been completed by Plusnet yet , Hopefully one of the staff will check this when they arrive Thumbs Up

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

Just a note to add that I forgot earlier, when I did a bt wholesale speed check last night it said the maximum line speed was only 16.99mb which certainly doesn't seem right, not sure if this is part of the problem or can be changed etc?

Thanks
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

Any chance this can be looked at?

Thanks
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 56
Thanks: 6
Fixes: 3
Registered: 23-11-2017

Re: Fibre speed

Hi there,

 

It sounds to me like the fibre connection is still waiting to go live. If you send me a private message with your Plusnet username, I'll be able to take a look at this for you and see what's going off.


 Dean R
 Plusnet Staff
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

Thank you, I've sent you a PM
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

Morning all,

I've had this response on my question and was just wondering what it means.

The Question 163728264 has been released from hold and sent back to CSC - FTTC Faults - Intermittent

Your fault Ticket has now been taken off hold. 

This has now been forwarded to the relevant support team. We will carry on investigating your problem and your open fault will be updated as soon as more information is available.



[INTERNAL]

Ticket now off hold. Please action

Thanks
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

Any update for this ticket number yet?
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 7,711
Thanks: 2,264
Fixes: 385
Registered: 21-04-2017

Re: Fibre speed

It looks like we've got an engineer booked in for Wednesday.

Can you let us know how it goes?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

I shall do yeah, thanks
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

An update - from what I gather from someone who was at home when the engineer arrived this morning he said he couldn't find a fault with the line and the speed I'm getting must be the speed I'm supposed to get, so I'm not sure if this is accurate or not, obviously I've seen no report or anything but I'm hoping openreach will feed something back to you guys at plusnet and then you can tell me what the situation is.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 5,445
Thanks: 505
Fixes: 189
Registered: 01-01-2012

Re: Fibre speed

I'm looking into this for you.

[edit]

The engineers notes don't really say much aside from he wasn't able to find a issue.

Our faults team will continue looking into this as we may need to send another engineer for a second opinion 

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
Davemorris1951
Dabbler
Posts: 17
Thanks: 1
Registered: 06-12-2017

Re: Fibre speed

Ok thank you