cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fibre broadband not working

Hooked
Posts: 6
Fixes: 1
Registered: ‎13-04-2020

Fibre broadband not working

My fibre broadband used to get disconnected occasionally. Restarting wouldn't fix it, so I used to switch it off for an hour and start it back again. But since yesterday morning, it has been unusable. It keeps dropping and does not recover. Can someone help please?

3 REPLIES 3
Hooked
Posts: 6
Fixes: 1
Registered: ‎13-04-2020

Re: Fibre broadband not working

It is connected now, but the logs are strange - There is a "PPP LCP Send Termination Request [User Request]", but was not requested by me.

 

Time and date Message
08:02:29, 30 Apr. ( 1062.170000) WAN operating mode is VDSL
08:02:29, 30 Apr. ( 1062.170000) Last WAN operating mode was VDSL
08:02:28, 30 Apr. ( 1060.980000) PPP IPCP Receive Configuration ACK
08:02:28, 30 Apr. ( 1060.980000) PPP IPCP Send Configuration Request
08:02:28, 30 Apr. ( 1060.970000) PPP IPCP Receive Configuration NAK
08:02:28, 30 Apr. ( 1060.970000) PPP IPCP Send Configuration ACK
08:02:28, 30 Apr. ( 1060.960000) PPP IPCP Receive Configuration Request
08:02:28, 30 Apr. ( 1060.960000) PPP IPCP Send Configuration Request
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.980000) PPPoE is up -​ Down Rate=31008Kbps, Up Rate=9542Kbps; SNR Margin Down=22.2dB, Up=20.4dB
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.970000) CHAP authentication successful
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.920000) CHAP Receive Challenge
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.920000) Starting CHAP authentication with peer
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.920000) PPP LCP Receive Configuration ACK
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.920000) PPP LCP Send Configuration Request
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.910000) PPP LCP Receive Configuration Reject
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.910000) PPP LCP Send Configuration ACK
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.910000) PPP LCP Receive Configuration Request
08:02:27, 30 Apr. ( 1059.910000) PPP LCP Send Configuration Request
08:01:38, 30 Apr. ( 1011.160000) PTM over DSL is up
07:45:25, 30 Apr. ( 37.810000) WAN Auto-​sensing running.
00:00:37, 08 Nov. ( 37.740000) WAN Auto-​sensing running.
04:46:49, 30 Apr. (39995.170000) PTM over DSL is down after 239 minutes uptime
04:46:49, 30 Apr. (39995.160000) PPPoE is down after 238 minutes uptime [Waiting for Underlying Connection (WAN Ethernet 7 -​ Down)]
04:46:47, 30 Apr. (39992.450000) PPP LCP Send Termination Request [User request]
00:48:05, 30 Apr. (25670.780000) WAN operating mode is VDSL
00:48:05, 30 Apr. (25670.780000) Last WAN operating mode was VDSL
00:48:03, 30 Apr. (25669.260000) PPP IPCP Receive Configuration ACK
00:48:03, 30 Apr. (25669.260000) PPP IPCP Send Configuration Request
00:48:03, 30 Apr. (25669.250000) PPP IPCP Receive Configuration NAK
00:48:03, 30 Apr. (25669.250000) PPP IPCP Send Configuration ACK
00:48:03, 30 Apr. (25669.250000) PPP IPCP Receive Configuration Request
00:48:03, 30 Apr. (25669.240000) PPP IPCP Send Configuration Request
00:48:02, 30 Apr. (25667.950000) PPPoE is up -​ Down Rate=31008Kbps, Up Rate=9542Kbps; SNR Margin Down=22.4dB, Up=20.5dB
00:48:02, 30 Apr. (25667.940000) CHAP authentication successful
00:48:02, 30 Apr. (25667.880000) CHAP Receive Challenge
00:48:02, 30 Apr. (25667.880000) Starting CHAP authentication with peer
00:48:02, 30 Apr. (25667.880000) PPP LCP Receive Configuration ACK
00:48:02, 30 Apr. (25667.870000) PPP LCP Send Configuration Request
00:48:02, 30 Apr. (25667.870000) PPP LCP Receive Configuration Reject
00:48:02, 30 Apr. (25667.870000) PPP LCP Send Configuration ACK
00:48:02, 30 Apr. (25667.860000) PPP LCP Receive Configuration Request
00:48:02, 30 Apr. (25667.860000) PPP LCP Send Configuration Request
00:47:12, 30 Apr. (25617.500000) PTM over DSL is up
00:46:36, 30 Apr. (25581.810000) PTM over DSL is down after 400 minutes uptime
00:46:36, 30 Apr. (25581.800000) PPPoE is down after 399 minutes uptime [Waiting for Underlying Connection (WAN Ethernet 7 -​ Down)]
00:46:33, 30 Apr. (25578.880000) PPP LCP Send Termination Request [User request]
18:06:51, 29 Apr. ( 1597.170000) WAN operating mode is VDSL
18:06:51, 29 Apr. ( 1597.170000) Last WAN operating mode was VDSL
18:06:50, 29 Apr. ( 1595.890000) PPP IPCP Receive Configuration ACK
18:06:50, 29 Apr. ( 1595.880000) PPP IPCP Send Configuration Request
18:06:50, 29 Apr. ( 1595.870000) PPP IPCP Receive Configuration NAK
18:06:50, 29 Apr. ( 1595.870000) PPP IPCP Send Configuration ACK
18:06:50, 29 Apr. ( 1595.870000) PPP IPCP Receive Configuration Request
18:06:50, 29 Apr. ( 1595.860000) PPP IPCP Send Configuration Request
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.830000) PPPoE is up -​ Down Rate=33478Kbps, Up Rate=9989Kbps; SNR Margin Down=21.2dB, Up=20.0dB
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.820000) CHAP authentication successful
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.780000) CHAP Receive Challenge
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.780000) Starting CHAP authentication with peer
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.770000) PPP LCP Receive Configuration ACK
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.770000) PPP LCP Send Configuration Request
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.760000) PPP LCP Receive Configuration Reject
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.760000) PPP LCP Send Configuration ACK
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.760000) PPP LCP Receive Configuration Request
18:06:49, 29 Apr. ( 1594.760000) PPP LCP Send Configuration Request
18:05:59, 29 Apr. ( 1545.240000) PTM over DSL is up
17:40:51, 29 Apr. ( 37.410000) WAN Auto-​sensing running.
00:00:36, 08 Nov. ( 37.540000) WAN Auto-​sensing running.
14:40:52, 29 Apr. (16149.440000) PTM over DSL is down after 267 minutes uptime
14:40:52, 29 Apr. (16149.440000) PPPoE is down after 266 minutes uptime [Waiting for Underlying Connection (WAN Ethernet 7 -​ Down)]
14:40:50, 29 Apr. (16146.570000) PPP LCP Send Termination Request [User request]
Hooked
Posts: 6
Fixes: 1
Registered: ‎13-04-2020

Re: Fibre broadband not working

Plus net hub info:

 

1. Product name: Plusnet Hub
2. Serial number: +081441+NQ84584324
3. Firmware version: Software version 4.7.5.1.83.8.263 Last updated 19/03/19
4. Board version: Plusnet Hub One
5. DSL uptime: 0 days, 01:57:36
6. Data rate: 9542 / 31008
7. Maximum data rate: 30254 / 87508
8. Noise margin: 20.4 / 22.2
9. Line attenuation: 6.9 / 8.7
10. Signal attenuation: 7.1 / 8.7
11. Data sent/received: 76.5 MB / 3.7 GB
12. Broadband username: xxxxxx
13. 2.4 GHz Wireless network/SSID: xxxxxx
14. 2.4 GHz Wireless connections: Enabled (802.11 b/g/n (up to 300 Mb/s))
15. 2.4 GHz Wireless security: WPA2
16. 2.4 GHz Wireless channel: Automatic (Smart Wireless)
17. 5 GHz Wireless network/SSID: xxxxxx
18. 5 GHz Wireless connections: Enabled (802.11 a/n/ac (up to 1300 Mb/s))
19. 5 GHz Wireless security: WPA2
20. 5 GHz Wireless channel: Automatic (Smart Wireless)
21. Firewall: Default
22. MAC Address: e8:ad:xx:xx:xx:xx
23. Modulation: G.993.2 Annex B
24. Software variant: AA
25. Boot loader: 1.0.0
Hooked
Posts: 6
Fixes: 1
Registered: ‎13-04-2020

Re: Fibre broadband not working

Got disconnected again

 

Time and date

Message

00:01:16, 08 Nov.

( 76.390000) CWMP: session closed due to error: Could not resolve host

00:01:16, 08 Nov.

( 76.350000) CWMP: Server URL: https://dbtpnhdm.bt.mo; Connecting as user: ACS username

00:01:16, 08 Nov.

( 76.340000) CWMP: Session start now. Event code(s): '1 BOOT,4 VALUE CHANGE'

00:00:45, 08 Nov.

( 46.000000) CWMP: session closed due to error: Could not resolve host

00:00:40, 08 Nov.

( 40.110000) CWMP: Server URL: https://dbtpnhdm.bt.mo; Connecting as user: ACS username

00:00:40, 08 Nov.

( 40.110000) CWMP: Session start now. Event code(s): '1 BOOT,4 VALUE CHANGE'

00:00:39, 08 Nov.

( 39.770000) CWMP: Initializing transaction for event code 1 BOOT

00:00:37, 08 Nov.

( 37.840000) WAN Auto-​sensing running.

----------------- RESTARTED PLUSNET HUB ----------------------

21:49:15, 30 Apr.

ath10: STA 94:65:2d:6f:xx:xx IEEE 802.11: Client disassociated

21:49:12, 30 Apr.

(50664.790000) Admin login successful by 192.168.1.65 on HTTP

21:49:08, 30 Apr.

ath10: STA 94:65:2d:6f:xx:xx IEEE 802.11: Client associated

21:48:56, 30 Apr.

(50649.620000) Device disconnected: Hostname: xxxxxxxxxxxx IP: 192.168.1.66 MAC: 94:65:2d:6f:xx:xx

21:48:56, 30 Apr.

ath10: STA 94:65:2d:6f:9d:55 IEEE 802.11: Client disassociated

21:48:49, 30 Apr.

(50642.070000) CWMP: session closed due to error: Could not resolve host

21:48:49, 30 Apr.

(50642.020000) CWMP: Server URL: https://dbtpnhdm.bt.mo; Connecting as user: ACS username

21:48:49, 30 Apr.

(50642.020000) CWMP: Session start now. Event code(s): '4 VALUE CHANGE'

21:48:19, 30 Apr.

(50611.660000) CWMP: session closed due to error: Could not resolve host

21:48:19, 30 Apr.

(50611.630000) CWMP: Server URL: https://dbtpnhdm.bt.mo; Connecting as user: ACS username

21:48:18, 30 Apr.

(50611.620000) CWMP: Session start now. Event code(s): '4 VALUE CHANGE'

21:48:18, 30 Apr.

(50611.270000) CWMP: Initializing transaction for event code 4 VALUE CHANGE

21:48:16, 30 Apr.

(50608.920000) PTM over DSL is down after 826 minutes uptime

21:48:16, 30 Apr.

(50608.910000) PPPoE is down after 825 minutes uptime [Waiting for Underlying Connection (WAN Ethernet 7 -​ Down)]

21:48:13, 30 Apr.

(50605.990000) PPP LCP Send Termination Request [User request]



Can someone help please?