cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fibre Speed "cap" ?

Highlighted
Hooked
Posts: 6
Registered: ‎02-05-2020

Fibre Speed "cap" ?

Hi,

 

Like some others, my current downstream is around 12-13Mbps, can't be a coincidence that they're all this number Smiley

I understand the whole capacity thing, but there has been no transparency and I doubt Plusnet are going to amend our bills to be 1/5 of the price as well.

 

My contract is due for renewal, couldn't have come at a better time Smiley

6 REPLIES 6
Highlighted
Hero
Posts: 4,914
Thanks: 2,117
Fixes: 141
Registered: ‎30-06-2016

Re: Fibre Speed "cap" ?


@wholeshow wrote:

Hi,

Like some others, my current downstream is around 12-13Mbps, can't be a coincidence that they're all this number Smileyl.


I wish some-one would explain this ever circulating conspiracy theory to me.

Can you explain why Plusnet, who, like the majority of other ISPs out there supplying FTTC broadband, are a reseller or BT services, think it a good idea to deliberately reduce your speed by 80%.

Or maybe it is a coincidence and there's a problem some-where that you could start to investigate yourself? You might not find that the grass is always greener on the other side.

Highlighted
Hooked
Posts: 6
Registered: ‎02-05-2020

Re: Fibre Speed "cap" ?

Well,

 

You can call them  'conspiracy theories' if you like, but there is no smoke without fire.

 

As for needing an explanation as to why then, I am not sure if you have noticed but we have a pandemic on our hands here.

It will be because of capacity and people working from home.

 

I had never had a problem with Plusnet until days ago, a family member the same. Current Downstream is almost exactly identical give or take a few kbps.

Highlighted
Pro
Posts: 1,440
Thanks: 113
Fixes: 3
Registered: ‎19-02-2014

Re: Fibre Speed "cap" ?

If Plusnet were capping everyone would be affected and they are not, there is no smoke or fire.

Highlighted
Champion
Posts: 1,946
Thanks: 465
Fixes: 12
Registered: ‎15-11-2012

Re: Fibre Speed "cap" ?


@wholeshow wrote:

As for needing an explanation as to why then, I am not sure if you have noticed but we have a pandemic on our hands here.

It will be because of capacity and people working from home.

 


 

Nice "theory", but the reality is that although the lockdown has increased daytime usage fairly dramatically, it's still not even close to the evening peak usage that the ISP networks are built to handle...

Highlighted
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 17,520
Thanks: 5,448
Fixes: 921
Registered: ‎21-04-2017

Re: Fibre Speed "cap" ?

Thanks for getting in touch @wholeshow

Together with our network partners at Openreach we are prioritising customers who don’t have a phone line or broadband connection, meaning there might be a delay in Speed Faults being fixed. In the meantime, please raise your speed fault online at faults.plus.net.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Highlighted
Hooked
Posts: 6
Registered: ‎02-05-2020

Re: Fibre Speed "cap" ?

Hi,

 

Thank you. I appreciate the response.

I have been on the wrong IP profile/banded for 10 days now, the max my line will allow is 12.8Mbps.

I am struggling to work from home.