cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fast speed, poor performance

FIXED
MikeB18
Newbie
Posts: 4
Registered: 26-04-2016

Fast speed, poor performance

Hi, firstly I'm a new user, 13 days with Plusnet Unlimited but my speeds are persistently good - 70+mbps. However, with the exception of BBC News site, e-mail (Outlook) and Plusnet site, I'm having difficulty in working any other sites. They all time out - even my Microsoft account. I cannot view clips from the BBC site. Other sites which time out include winchester.anglican.org and basingstokedeanery.org (which I am the administrator for). I'm using Windows 10 and have an ethernet connection to the Plusnet 1 router. I'm encountering the same problem whether I use Firefox, Chrome or IE. Please advise where I should be looking for a solution. Thank you!

10 REPLIES
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,531
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: Fast speed, poor performance

Your sites load fine on my win10 . Firefox 45.2

Have you tried clear your cache and cookies , or restart your router from its web page ?Huh

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
etdsaunders
Pro
Posts: 235
Thanks: 31
Fixes: 7
Registered: 21-02-2016

Re: Fast speed, poor performance

Maybe a dns issue? I've seen on the broadband forum a topic regarding dns issues.

Try using Google dns temporary to see if the problem vanishes.
Raspberry Pi enthusiast!
If you Like it, give it a Thumbs Up
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 535
Thanks: 56
Fixes: 19
Registered: 02-03-2015

Re: Fast speed, poor performance

Hi MikeB18,

I am sorry to hear about the issues you have currently been facing. First i would clear your cookies and cache from your web browser and even try a different web browser all together. Doing this should resolve this issue for you.

If this doesn't work can you please run these checks from this link please http://goo.gl/BZE3NM

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Ben Babinski
 Plusnet Help Team
Moderator
Moderator
Posts: 26,959
Thanks: 1,758
Fixes: 135
Registered: 14-04-2007

Re: Fast speed, poor performance

http://www.basingstokedeanery.org loads slowly

www.winchester.anglican.org loads ok.

Customer and Forum Moderator.

Obs
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 1
Fixes: 1
Registered: 21-02-2016

Re: Fast speed, poor performance

I think there may be routing issue in the network.  I have quite a few websites that are not working or only partially working for me, which all work via Three mobile.

 

e.g. connecting to www . checkupdown . com fails on Plus.net but is fine with Three.

 

Tracert gets no further than lo0-central10.ptn-ag04.plus.net [195.166.128.193]

 

www . winchester . anglican . org does not load via Plus.net, but does via Three.

 

Tracert on Plus.net gets as far as linx.telecityredbus.net before no further response

 

Tracing route to www . winchester . anglican . org [88.80.188.233]
over a maximum of 30 hops:

1 4 ms 2 ms 2 ms 192.168.1.1
2 22 ms 18 ms 18 ms lo0-central10.ptn-ag04.plus.net [195.166.128.193]
3 27 ms 27 ms 25 ms link-a-central10.ptn-gw01.plus.net [212.159.2.140]
4 25 ms 25 ms 25 ms xe-8-2-0.ptw-cr01.plus.net [212.159.0.116]
5 18 ms 27 ms 27 ms linx.telecityredbus.net [195.66.224.82]
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.

Via Three final response comes from li696-233.members.linode.com [88.80.188.233]

Edit: Trying to remove automatically created hyperlinks as post is immediately rejected! What an annoying system as I cannot find how you get to the rejected post. Good job there is a back button..
MikeB18
Newbie
Posts: 4
Registered: 26-04-2016

Re: Fast speed, poor performance

Thanks, working on the cache and history with some improvement after reboot. I can't access basinstokedeanery.org.uk myself now! Good to know there is help out there!

AlanHicks
Newbie
Posts: 2
Registered: 27-04-2016

Re: Fast speed, poor performance

I'm having similar issues as I can't connect to either hotmail.com or login.live.com, I can confirm that although archive.org has the Basingstoke Deanery site neither I nor isup.me can connect to it http://isup.me/www.basingstokedeanery.org.uk

Speed test and performance for many sites is good

http://speedtest.btwholesale.com/
Download Speed (Mbps): 33.69
Upload Speed (Mbps): 7.21

Using the internet to make life better
Obs
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 1
Fixes: 1
Registered: 21-02-2016

Re: Fast speed, poor performance

Fix

Alan, my issues were resolved by turning off my modem for an hour.  Once it was reconnected my traffic was going via a different gateway (lo0.13.central13.pcl-bng01.plus.net [195.166.130.141] instead of lo0-central10.ptn-ag04.plus.net [195.166.128.193]).

 

AlanHicks
Newbie
Posts: 2
Registered: 27-04-2016

Re: Fast speed, poor performance

Thanks, Fixed my issue and all is back to normal.

Appreciated,

Alan

Using the internet to make life better
MikeB18
Newbie
Posts: 4
Registered: 26-04-2016

Re: Fast speed, poor performance

Hi! Thanks! Switched off my modem overnight and all is back to normal too! Scary though!