cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Connection issues

Will31
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: 2 weeks ago

Connection issues

For the last 24 hours, my connection has been dropping out constantly. The hub flashes red for a few minutes, then turns back to blue for a few minutes and the process starts again. I've looked through the forums, checked the service updates but I'm not seeing any issues. I'm on Unlimited fibre extra, the hub is high up and located centrally and connected directly into the master socket using th ADSL filter box supplied. Are there any issues on the plusnet end and is anyone else having connection issues. Thanks in advance.

8 REPLIES 8
Corrn12
Hooked
Posts: 8
Thanks: 4
Registered: 2 weeks ago

Re: Connection issues

Same problem here, made a post about it last night also but no reply so far.
Shebumkin
Newbie
Posts: 3
Thanks: 1
Registered: 2 weeks ago

Re: Connection issues

This has been affecting me since Thursday, with repeated disconnects ranging from hours apart to no more than a couple of minutes. Use of my internet service has been impossible to use at all when at its worst, particularly in the evenings. I've had an open ticket bumped around various departments but no contact or explanation yet as to what's happening.

Will31
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: 2 weeks ago

Re: Connection issues

Thanks you both for the replies and good to see they've looked at your issue Corrn12. It looks like you've had similar issues to me although my connection has been pretty ok for the last few hours. I wished they'd check into it though.

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,413
Thanks: 248
Fixes: 48
Registered: ‎26-03-2018

Re: Connection issues

Hi @Will31 

 

I've taken a look at your connection and I can see the drop outs - there are much more than we would expect for a healthy line. 

 

I ran a few tests, and regrettably, found no fault which would cause this to happen. 

 

Can you run through our troubleshooting guides here .

 

If that doesn't help, the next thing would be to rule your internal wiring out by plugging the connection into your test socket (which is under the faceplate of your master socket) and seeing if the drops stop.

 

This rules out your internal wiring, face plates and extension sockets as being the cause of these drops.

 

How to locate the test socket and set your connection into it can be found here

 

If the problem still persists, please can you raise a fault here 

 

Kind Regards, 

MoR

 

 

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 MoR
 Plusnet Help Team
Will31
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: 2 weeks ago

Re: Connection issues

I’ve ran through the troubleshooting, plugged in behind the face plate of the master socket and the connection is still dropping. I can’t speak for the hours of 7am to 4pm but it’s dropped out 3 times in the last 20 minutes.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 330
Thanks: 78
Fixes: 14
Registered: ‎25-09-2018

Re: Connection issues

Hiya @Will31

I can see the drops are still occurring.

Can you raise a fault following the link @MasterOfReality gave above, letting us know here on the forums when you have done so.

 

 

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matt L
 Plusnet Help Team
Will31
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: 2 weeks ago

Re: Connection issues

The link didn’t work but I’ve managed to report a fault. Now my broadband is off again and there’s no dial tone on my land line. I’ve plugged my house phone directly into the master socket but no joy.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,426
Thanks: 281
Fixes: 47
Registered: ‎11-01-2018

Re: Connection issues

 

Hi @Will31

 

Thanks for coming back to us.

 

I've just checked your account and can see that you regained connection around 18 hours ago and that there are no external faults with your service.

 

How are things looking from your side?

 

Best wishes

 

Dave

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Dave G
 Plusnet Help Team