cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can someone reset DLM please

white271
Hooked
Posts: 5
Registered: ‎28-07-2016

Can someone reset DLM please

 

I have changed 4 routers recently and I believe that because of some disconnection somehow my ip profile was set to 55/20.

My line is very stable now but speed is lower to what I was getting in the past.

After many hours on chat and many calls to support I have enough so I have contacted to cancel my contract.

dsl sync is showing 54996 / 19999

 

Profile Name 0.128M-55M Downstream 6dB, Retransmission High - 0.128M-20M Upstream, Error Protection Off

 

also I can see on speedtest . net history that speed was higher in the past (wifi on my iphone).

so now I'm confused when been told that my speed from 2013 never was over 49mbps download.?

last week when I asked one of plusnet technicians about last year results he said that he can't check previous speeds, but today someone told me something different so I'm more confused.

 

  High Low High Low        
VDSL Range A (Clean) 63 48.1 18.4 12.5

 

 

 

https://visualradius.plus.net/visualradius/generated/image14697066657780.png
Test Outcome Pass
Test Outcome Code GTC_FTTC_SERVICE_0001
Description GEA service test completed and no fault found but unable to check for customer equipment connected to modem.
Main Fault Location OK
Sync Status In Sync
Downstream Speed 0.0 Mbps
Upstream Speed 20.0 Mbps
Appointment Required N
Fault Report Advised N
NTE Power Status PowerOn
Voice Line Test Result Pass
Bridge Tap Not Detected
Repetitive Electrical Impulse Noise Not Detected
Estimated Line Length In Metres 635.1
Upstream Rate Assessment Very Good
Downstream Rate Assessment Good
Interference Pattern Not Detected
Service Impact No Impact Observed
Home Wiring Problem Not Detected
Downstream Policing Discard Rate 0.0
Customer Traffic Level Upstream and Downstream Traffic Detected
Profile Name 0.128M-55M Downstream 6dB, Retransmission High - 0.128M-20M Upstream, Error Protection Off
Time Stamp 2016-07-15T12:45:00
Parameters MIN MAX AVG
Down Stream Line Rate 52.6 Mbps 54.9 Mbps 54.9 Mbps
Up Stream Line Rate 17.0 Mbps 19.9 Mbps 18.9 Mbps
Up Time 815.0 Sec 900.0 Sec 899.6 Sec
Retrains 0.0 5.0 0.0
Current and Last 15 Minute Bin Performance
Parameters Last Traffic Count(Upto 15 mins) Current Traffic Count(Upto 15 mins)
Start Time Stamp 2016-07-28T11:17:31Z 2016-07-28T11:32:31Z
Ingress Code Violation 2 2
Egress Code Violation 0 0
Errored Seconds 0 0
Severely Errored Seconds 0 0
Unavailable Seconds 0
 
 
 
4 REPLIES
white271
Hooked
Posts: 5
Registered: ‎28-07-2016

Re: Can someone reset DLM please

Telephone number:0145523****

Phone exchange:HINCKLEY

Estimated line speed:63Mb (This may vary between 46.9Mb and 63Mb) - Checked on 2016-07-19 23:21:42

Current line speed:78 Mb

Terranova667
Pro
Posts: 1,320
Thanks: 77
Fixes: 3
Registered: ‎19-02-2014

Re: Can someone reset DLM please

 

DLM can not be reset by an ISP it has to be done by a Openreach engineer after a fault has been fixed even then it's up to them if they feel one is warranted,

Profile Name 0.128M-55M Downstream   this states that your connection has been Banded down by DLM because it thinks your line is to unstable to run at full speed most likely due to your router changing, DLM may increase this back up but it can take weeks even months and that's as long as nothing changes and remains stable, there is nothing Plusnet can do for you at this stage. 

 

 

 

white271
Hooked
Posts: 5
Registered: ‎28-07-2016

Re: Can someone reset DLM please

 reply from plusnet last week (reason that I'm confused even more) as they don't know what they talking about or just trying to hide problem :

As per our conversation on chat  (4295321143) I can see you have this query raised on Broadband fault : 129991371. This ticket is still open regarding the same subject and has been replied to at this point.

To avoid confusion, please add any further information to the query which has remained open via Broadband fault : 129991371

I have spoken with Marin Kent who you have spoken to this morning , he advised;

"...was trying to change his profile, as he thought he was banded, but he's not - needs to be progressed as a speed fault.​
as you are not affected..."

As advised it would need to continue as a speed fault which you have already raised. There is a 72 working hour testing period, where Faults will need to query the issue. In this time, they will not have an update. Once this has elapsed,an update will follow and they will contract you.

Should you have any further queries, do not hesitate to get back in touch online at http://portal.plus.net/wizard/ if we can be of any further assistance or call us on 0800 432 0200 or on 0345 140 0200. You can find out how busy we are before you call by visiting our Support Statistics.

white271
Hooked
Posts: 5
Registered: ‎28-07-2016

Re: Can someone reset DLM please

so can someone look @ this and confirm that my profile is:

banded 100%

or not banded 100%

(just need to know if I'm wrong so I can stop harassing technical support)

Thank you Wink