cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Broadband speed ridiculously slow

Betty477
Newbie
Posts: 2
Registered: 09-08-2016

Broadband speed ridiculously slow

My fibre broadband extra speeds are currently at 10 down and 0.25 up. I pay good money for them to be in high 40's minimum down. Not impressed at all, what can be done?

Attached photo of current speed.
4 REPLIES
SpendLessTime
Aspiring Hero
Posts: 2,598
Thanks: 699
Fixes: 67
Registered: 21-09-2009

Re: Broadband speed ridiculously slow

@Betty477

Welcome to the forums.

First place to start is with the information from https://community.plus.net/t5/Fibre-Broadband/Fibre-Speed-Faults/m-p/1270253#U1270253 so that people can offer help and advice with a clearer picture

Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,665
Thanks: 658
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Broadband speed ridiculously slow

Hi there,

Sorry that you're having problems with your connection.

Sync Status In Sync
Downstream Speed 14.4 Mbps
Upstream Speed 4.8 Mbps
Appointment Required N
Fault Report Advised Y
NTE Power Status PowerOn
Voice Line Test Result Voice fault suspected - contact Voice CP to progress copper issue

 

 

Test Result: Fail - Fault located in local network
Description: FAULT - Battery Contact

 

This fault has been reported through to Openreach as it's important to ensure there are no phone line issues as these can cause problems with broadband connections.

 

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
Betty477
Newbie
Posts: 2
Registered: 09-08-2016

Re: Broadband speed ridiculously slow

Hi, thanks for response, could you explain these fault readings for me please?
Highlighted
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,665
Thanks: 658
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Broadband speed ridiculously slow

A fault has been detected along the line external to your premises, this has been reported through to Openreach and once they get back to us we'll be back in touch.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff