cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

ricke17
Grafter
Posts: 412
Thanks: 5
Registered: 19-01-2015

Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

Hello people,
I searched the forums and couldn't find anything.
I bought myself a Billion BiPAC 8800AXL and want to configure it to pn - can anyone help me?
Cheers,
Rick.
Fibre Broadband 80/20, Netgear D7000
6 REPLIES
thunderer
Grafter
Posts: 120
Thanks: 4
Registered: 27-01-2012

Re: Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

http://community.plus.net/forum/index.php/topic,137664.0.html will lead you to this...
In the QUICK START menu:
WAN Interface ( WAN > Wireless )
Main Port = DSL
Layer 2 Interface = PTM (VDSL)
Type = PPPoE
Username = *********@plusdsl.net (******** = your username that you login in with) , You'll enter this on the next screen IIRC.
WAN IP Address = Obtain an IP Address Automatically
Click Continue.
WAN Interface ( WAN > Wireless ) 2nd Screen.
WAN Service.
Type = PPP over Ethernet (PPPoE)
Username = *********@plusdsl.net (******** = your username that you login in with)
Password = The one you login with.
Service Name = Plusnet (Can be blank)
Authentication Method = CHAP (Can be AUTO, but found it works better if you select CHAP)
IPv4 Address = Static (UNCHECKED, unless you have a static IP)
IP Address = Will be blanked out unless above is checked in which case enter your IP address.
IPv6 for this service = Enable (UNCHECKED)
MTU = 1492
Click Continue & WAIT for about 15-20 seconds, if you've done it all correctly it will connect.
ricke17
Grafter
Posts: 412
Thanks: 5
Registered: 19-01-2015

Re: Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

Awesome - I think you replied to my question over on Amazon.
Many thanks - this router is coming tomorrow, so am all set to configure it.
So the static IP I enter is the one that pn assigned to me?
Cheers,
Ricardo.
Fibre Broadband 80/20, Netgear D7000
thunderer
Grafter
Posts: 120
Thanks: 4
Registered: 27-01-2012

Re: Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

Yep. To enter it, just tick the IPv4 Address box & enter it and that should see to it.
Community Veteran
Posts: 1,606
Thanks: 20
Registered: 29-06-2010

Re: Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

DON'T enter a static IP address in your router!
Plusnet don't do static IP addresses in a way that routers understand it - instead they give you a reserved IP address. In other words, leave your router set to obtain IP address automatically / from ISP, and they will always assign you the same one by DHCP.
thunderer
Grafter
Posts: 120
Thanks: 4
Registered: 27-01-2012

Re: Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

Oh well stand corrected then!  Embarrassed
Do as Jaggies said. Don't do that bit!
ricke17
Grafter
Posts: 412
Thanks: 5
Registered: 19-01-2015

Re: Billion BiPAC 8800AXL - configuration help

Cheers guys :-)
Fibre Broadband 80/20, Netgear D7000