cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

goldenfibre
Pro
Posts: 2,858
Thanks: 89
Fixes: 6
Registered: ‎01-06-2010

BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

 @scrookes It's now no longer work for the last 48 hours. Can't check IP Profile rate from BTw system. Bloody fed up and peeled off it. The same happen as before here: https://community.plus.net/t5/Fibre-Broadband/BTw-Performance-Test-via-Further-Diagnostics/m-p/11936... and this: https://community.plus.net/t5/Fibre-Broadband/BT-Wholesale-Broadband-Performance-Test/m-p/1380940#M4...

 

 

 

 

83 REPLIES
Gel
Seasoned Pro
Posts: 1,663
Thanks: 168
Fixes: 14
Registered: ‎02-08-2007

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

Try with alternative browser; Flash content is an issue for some browsers. Site is working for me, but not using IE11.
goldenfibre
Pro
Posts: 2,858
Thanks: 89
Fixes: 6
Registered: ‎01-06-2010

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

Which site are you using? Google Chrome, Firefox Quantum or Microsoft Edge?

 

If you click further diagnostics and IP Profile will not show up.

 

Just straight to this:

 

 
FAQ

Results Image not loaded

 

 

1. Best Effort Test:

Download Speed : 67.18 Mbps

2. Upstream Test:

Upload Speed : 18.14 Mbps

 



Your speed test has completed and the results are shown above, however during the test an error occurred while trying to retrieve additional details regarding your service. As a result we are unable to determine if the speed you received during the test is acceptable for your service. Please re-run the test if you require this additional information.
 
 
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,533
Fixes: 12
Registered: ‎01-12-2010

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

There is a problem with Firefox and flash for the BTW test ,, Firefox support told me to tell BT to change their test to HTML Undecided

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 10,076
Thanks: 3,187
Fixes: 508
Registered: ‎21-04-2017

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

I've passed this on to our suppliers to investigate.

We'll be in touch when we know more.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
benfphillips
Grafter
Posts: 53
Thanks: 6
Registered: ‎05-03-2017

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

Try this http://www.speedtest.btwholesale.com/PerformanceTesterWS/diagnostics.do

 

It might take 5/6/7+ goes but it will work eventually..

newagetraveller
Aspiring Pro
Posts: 456
Thanks: 61
Registered: ‎03-08-2012

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

Not working for me either after numerous attempts. Firefox.

"Your speed test has completed and the results are shown above, however during the test an error occurred while trying to retrieve additional details regarding your service. As a result we are unable to determine if the speed you received during the test is acceptable for your service. Please re-run the test if you require this additional information."

benfphillips
Grafter
Posts: 53
Thanks: 6
Registered: ‎05-03-2017

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

I use chrome and it can take a lot of attempts but it does finally do it.

goldenfibre
Pro
Posts: 2,858
Thanks: 89
Fixes: 6
Registered: ‎01-06-2010

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

I try it on chrome for about 12 times attempt but doesn't work. BTw speedtest is unfit for purpose. Bloody BT.

rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,533
Fixes: 12
Registered: ‎01-12-2010

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

Just updated to FF58 , still no better BTW is poop

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
goldenfibre
Pro
Posts: 2,858
Thanks: 89
Fixes: 6
Registered: ‎01-06-2010

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

@Gandalf  any latest from BTw respond yet? Still not working. Also someone posted as well below:

http://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,20577.0.html

tiffy last post was The BT WS Performance Tester (further diagnostics) or the "mouselike.org" facilities are still not working, can't get access to BRAS profiles, as "adslmax" has advised, there is quite a long thread regarding this issue on the PN forum, a staff member has advised he will report to "their suppliers", no feedback to date.

Some PN forum members are reporting that the BT WS checker will work sometimes after multiple attempts, various browsers have been tried by all accepting that there are known speed reporting anomalies with Firefox.

Is this anomaly possibly peculiar to one ISP or is BT the common factor ?
Any other forum members with different ISP's had the same issues ?  

 

tiffy
Rising Star
Posts: 126
Thanks: 19
Registered: ‎01-05-2009

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

A kitz forum member using BT ISP has reported that he has had the same issue for a few days so does not seem to be PN users only who are experiencing this anomaly.

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 10,076
Thanks: 3,187
Fixes: 508
Registered: ‎21-04-2017

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

@Gandalf  any latest from BTw respond yet? Still not working. 

Nothing yet I'm afraid. You'll be the one of the first to know when I hear back.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
tiffy
Rising Star
Posts: 126
Thanks: 19
Registered: ‎01-05-2009

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

Quite a lot of further feed back from members of the kitz forum, it's certainly more than BT & PN that are effected, in fact only members to date reporting that the system consistantly works are with BT Business and A&A ISP's..

goldenfibre
Pro
Posts: 2,858
Thanks: 89
Fixes: 6
Registered: ‎01-06-2010

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test no longer work

@tiffy Best to wait until Monday to see if BTw has response to PN