cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

FIXED
Seasoned Pro
Posts: 3,125
Thanks: 155
Fixes: 10
Registered: ‎01-06-2010

BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Has anyone elses manage to get this working? it's appear to be faulty test by btw to pick up from bras ip profile rate


BT Wholesale Broadband Performance Test
Broadband Diagnostic Test


Test Results

1. Best Effort Test:

Download Speed : 75.02 Mbps

2. Upstream Test:

Upload Speed : 17.76 Mbps

Your speed test has completed and the results are shown above, however during the test an error occurred while trying to retrieve additional details regarding your service. As a result we are unable to determine if the speed you received during the test is acceptable for your service. Please re-run the test if you require this additional information.

http://www.speedtest.btwholesale.com/PerformanceTesterWS/diagnostics.do

 

152 REPLIES 152
Grafter
Posts: 37
Thanks: 1
Registered: ‎26-05-2013

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

I to am having the same problem

Aspiring Champion
Posts: 1,545
Thanks: 483
Fixes: 5
Registered: ‎25-07-2007

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Ditto...........

Rising Star
Posts: 74
Thanks: 9
Fixes: 2
Registered: ‎05-03-2014

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

No problems on a London exchange works as normal.
Community Veteran
Posts: 1,783
Thanks: 98
Fixes: 3
Registered: ‎17-06-2007

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

I get the error most of the time when I use it.

Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,540
Fixes: 12
Registered: ‎01-12-2010

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

it works for me , but it says my upload is only 5 ??  not 17

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Moderator
Moderator
Posts: 30,086
Thanks: 3,183
Fixes: 488
Registered: ‎14-04-2007

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

It hasn't worked correctly for me for weeks. The diagnostics procedure doesn't complete.

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 84.0.2 (64-bit)

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 188
Thanks: 51
Fixes: 4
Registered: ‎29-04-2013

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Hi All,

The issue with performance tests failing has been raised before to our supplier. I've checked all of your details internally and have raised your circuits to BT again for investigation.  Sorry for the inconvenience caused.

It can take a while to get a response, but I hope within a few weeks, you should all be able to use the performance tester again.

Aspiring Hero
Posts: 2,540
Thanks: 956
Fixes: 50
Registered: ‎02-03-2016

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Hi @scrookes can I add my name to the list of those affected please?

It is broken (again) for me as well.

TIA

Ex-Plusnetter now living life in the G,fast lane!
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 188
Thanks: 51
Fixes: 4
Registered: ‎29-04-2013

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Ticked_off at our supplier now.

Based on the report there @Browni I would hazard a guess that any VLAN move is also causing the performance test to break again.

I've sent on your details too and asked them to investigate why there is a recurrance of the old problems.  I'm doing my best to escalate this higher up the chain.

Champion
Posts: 2,187
Thanks: 463
Fixes: 22
Registered: ‎06-01-2017

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

A bit hit and miss here too.

It was working fine until a few days a go, now get the same message as per OP.

However, it has always been like this for years!! Though I wonder if it's seeing an unusual amount of PN IP's hitting it....?

 

edit. Just tried again and the Please wait while we test your connection is repeated directly below the original - it does vanish quickly.

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 188
Thanks: 51
Fixes: 4
Registered: ‎29-04-2013

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Also flagged that for you @DS.

Response from supplier for all the circuits affected:

I have raised an incident with the respective team to investigate this issue on high priority and will keep you posted on updates.

Aspiring Hero
Posts: 2,849
Thanks: 849
Fixes: 82
Registered: ‎21-09-2009

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 188
Thanks: 51
Fixes: 4
Registered: ‎29-04-2013

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

Also raised yours @SpendLessTime.  Thanks for letting me know.

Aspiring Pro
Posts: 168
Thanks: 30
Fixes: 5
Registered: ‎10-12-2016

Re: BT Wholesale Broadband Performance Test Faulty

happens to me to.. also reports upload slightly slower than what it actually is

 

Your speed test has completed and the results are shown above, however during the test an error occurred while trying to retrieve additional details regarding your service. As a result we are unable to determine if the speed you received during the test is acceptable for your service. Please re-run the test if you require this additional information.