cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

index.php not recognised

salaamf9
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎19-05-2010

index.php not recognised

I have uploaded a Joomla package and it's php files are not being recognised. I get an index list instead of a website.
I activated my CGI over a day ago and it still can't access my Joomla site. It said that I should receive an email after 4 hours to confirm activation etc. which I have not received as yet.
18 REPLIES 18
jelv
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: index.php not recognised

Did you upload the files to ftp.plus.net (the standard webserver that does not support php) or cshell.plus.net, the CGI server?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
salaamf9
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎19-05-2010

Re: index.php not recognised

I am not sure. I will have to check when I get home tomorrow.
I am a ex Force9 customer and I know I didn't upload to any cshell.plus.net
How do I upload to cshell.plus.net? Is via ftp and where do I get the settings from.
jelv
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: index.php not recognised

Are you still a Force9/Plusnet broadband user?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
salaamf9
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎19-05-2010

Re: index.php not recognised

Yes I am
jelv
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: index.php not recognised

cshell.plus.net is the ftp server. If you are on a force9 account it's cshell.force9.net. You have to be connected using Plusnet/Force9 to access the server.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Andrew_B
Grafter
Posts: 247
Thanks: 1
Registered: ‎07-04-2007

Re: index.php not recognised

Hi Salaamf9
Once you've uploaded to your CGI space, remember that you'll need to go to a different URL to see the site (it sounds like you've uploaded and are viewing your standard webspace)
The address details you need are here (remember to change the dropdown at the top of the page to Force9):
http://www.plus.net/support/hosting/webspace/webspace_details.shtml
As jelv points out, you'll need to FTP your Joomla files to cshell.force9.net and you'll be able to see the installation at http://ccgi.username.force9.co.uk.
You'll probably also need to change the permissions on some of your files as detailed in the link.
jelv
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: index.php not recognised

Have you also initiated mySQL which is needed for Joomla?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
salaamf9
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎19-05-2010

Re: index.php not recognised

Thanks for your replies,
My mySQL has been activated for a long time now.
I have uploaded the files to cshell.force9.net
I now get
Access forbidden! Error 403
I have changed the permissions to 640 and then to 777 but still no joy.
Gabe
Community Veteran
Posts: 767
Registered: ‎29-10-2008

Re: index.php not recognised

Hi SalaamF9,
See section 6 of the FAQ for the necessary permissions. There's a link from there to a script that can set them for you.
Gabe
salaamf9
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎19-05-2010

Re: index.php not recognised

Thanks
I uploaded the .cgi file and got a table with these headings:
Type, Name, User, Group, Permissions
But I still get error 403
Gabe
Community Veteran
Posts: 767
Registered: ‎29-10-2008

Re: index.php not recognised

Is your joomla site in a subfolder of your root folder?
Gabe
salaamf9
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎19-05-2010

Re: index.php not recognised

Thanks,
cgi-bin/Joomla-aam
My Joomla is in Joomla-aam
Gabe
Community Veteran
Posts: 767
Registered: ‎29-10-2008

Re: index.php not recognised

Okay, if you drag Joomla-aam out of the cgi-bin folder so that it sits next to it under / you should be able to see your site at http://ccgi.username.force9.co.uk/Joomla-aam/
Gabe
jelv
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: index.php not recognised

Quote from: salaamf9
cgi-bin/Joomla-aam

Noooooooooooo!!!!!! PHP files must not go in cgi-bin or any subdirectory under it!
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)