cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Work IPSec VPN not working

Dingolicious
Newbie
Posts: 4
Thanks: 4
Registered: ‎01-04-2019

Work IPSec VPN not working

Hi All,

 

Hoping somebody can help, I've tried calling Plusnet tech support and they advised me they can't help as it's a VPN problem.

 

I've recently found that I'm unable to connect to my work VPN (Watchguard IPSec) and noticed a few other posts with similar issues. I've checked and my IP address falls in the 146.x.x.x range that people have previously highlighted as being an issue. It works fine from a tethered connection and from other locations but not from my home network. I've got a Plusnet Hub and nothing has been modifed on the hub aside from obviously password changes.

 

Does anyone have any advice how I can proceed please? For reference here are the similar issues I found raised prior, seems like it's quite a common issue.

 

https://community.plus.net/t5/Everything-else/VPN-not-working/td-p/1555802

https://community.plus.net/t5/Fibre-Broadband/VPN-no-longer-working/td-p/1345840

 

Obviously it's quite difficult to work from home without access to the company resources! Any guidance/advice would be greatly appreciated!

 

Thanks

James

8 REPLIES 8
Penny
Superuser
Superuser
Posts: 995
Thanks: 547
Fixes: 5
Registered: ‎05-04-2007

Re: Work IPSec VPN not working

@Dingolicious 

Given what you've said above, no idea if escalation will help, but hope someone will reply on this.

This topic has been escalated by one of the Superusers; please allow time for Plusnet to respond before commenting further.

Escalation does not imply progressing this matter will be given priority, nor that a different outcome will result.

Reason for escalation:  Request response

 .

Penny Rollo * Force 9 from 17/02/98 * PlusNet from 2000 onwards
Project HappyChild - free maths worksheets, free French-English worksheets + 12 other languages
personal site www.pennymidasrollo.plus.com
Superusers are not PlusNet staff but do have a direct line of communication into the business to raise issues, concerns and feedback from the Community.
bobpullen
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 15,023
Thanks: 2,667
Fixes: 170
Registered: ‎04-04-2007

Re: Work IPSec VPN not working

Would be worth verifying with your employer whether or not they have any geo-ip restrictions in place on their VPN endpoint. If they do, there's a chance they're incorrectly seeing your connection attempts as coming from the States. If that is the case then we can happily share the ranges of the IP's in the 146.x.x.x range that are ours (and exclusively used within the UK).

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 9,677
Thanks: 2,536
Fixes: 187
Registered: ‎30-07-2007

Re: Work IPSec VPN not working

@Dingolicious  you could also check that your local LAN subnet ( default is 192.168.1.0 ) is not the same as your office local subnet, as that will prevent the VPN from routing traffic.

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

Dingolicious
Newbie
Posts: 4
Thanks: 4
Registered: ‎01-04-2019

Re: Work IPSec VPN not working

Thanks for your replies all, appreciate your help!

 

@MisterW The LAN subnets are both different (192.168.1.0 and 10.0.0.0)

@bobpullen No geo-IP restrictions on the VPN at work

 

The plot thickens Smiley

 

Thanks

James

MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 9,677
Thanks: 2,536
Fixes: 187
Registered: ‎30-07-2007

Re: Work IPSec VPN not working

@Dingolicious  clutching at straws here but if you have a PN Hub One have you tried enabling 'port clamping' ?

It's under Advanced settings->Broadband->VPN 

The LAN subnets are both different (192.168.1.0 and 10.0.0.0)

Thinking about that, the 10.0.0.0 is a known problem with BT Hubs since they reserve it for BT Wifi. Whilst the PN Hub one is a HH5 clone it has different firmware but how different I'm not sure. @bobpullen will know, does the PN Hub one still have any restriction on the 10.0.0.0 subnets ?

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

Dingolicious
Newbie
Posts: 4
Thanks: 4
Registered: ‎01-04-2019

Re: Work IPSec VPN not working

Hi @MisterW 

 

Sadly my hub isn't a PN Hub One, it's one of the older ones I think so I don't have the option for Port Clamping available. I don't suppose this is the kind of thing Plusnet would send a new hub out for is it?

 

Interesting to hear about 10.x restrictions, would be an interesting development if this was the case!

 

Cheers

James

Dingolicious
Newbie
Posts: 4
Thanks: 4
Registered: ‎01-04-2019

Re: Work IPSec VPN not working

Hi All,

 

My issues have now been resolved. After all the different things in the end it happened to be an old version of the VPN client not working correctly for some reason (Whether it be compatibility with Win10 or something, I'm not sure), after using a newly released version it connects just fine.

 

Thanks for all your help guys.

 

Cheers

James

MasterOfReality
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,640
Thanks: 275
Fixes: 57
Registered: ‎26-03-2018

Re: Work IPSec VPN not working

Thanks for letting us know, @Dingolicious

 

Give us a shout if you ever need more assistance.

 

Kind Regards, 

MoR

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 MoR
 Plusnet Help Team