cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

What if 250 MB isn't enough?

sydh
Dabbler
Posts: 11
Registered: ‎27-12-2007

What if 250 MB isn't enough?

I am finding it a headache to manage my present site within the 250 MB limit, particularly since there seems to be no way to read the sizes of  the folders.  And I want to add another collection of photographs which could push me towards 350 MB.
To save the trouble of switching to another host, I would like to rent additional webspace.
PlusNet allows payment for extra bandwidth usage, so why not allow payment for extra webspace?
No smileys: we're British.
12 REPLIES 12
Peter_Vaughan
Community Veteran
Posts: 14,469
Registered: ‎30-07-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

This has been discussed several times but so far PN have not said if this is something they intend to offer in the future. The current PN back-end systems do not have the capability for accounts to buy additional webspace whereas the new BBYW products were designed from scratch to allow additional bandwidth to be purchased.
The webspace offered compared to other ISPs is generous and does still cost money to supply 'free' with your broadband connection. Hosting packages are very cheap no-a-days and, as I suspect it is likely you will want even more in future, a specialist hosting service is they way to go.
bobpullen
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 14,877
Thanks: 2,479
Fixes: 168
Registered: ‎04-04-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Quote from: Peter
This has been discussed several times but so far PN have not said if this is something they intend to offer in the future.

We kind of offer it now, but it wouldn't be associated with your PN account - Pay As You Host.

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

sydh
Dabbler
Posts: 11
Registered: ‎27-12-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Well, I might have preferred to stay with PlusNet and take a reasonable PayAsYOuHost deal for an extra £48 per annum, although the 1.5 GB bandwidth limit is off-putting for a site that expects visitors.
However, the PAYH webspace and bandwidth limits are hopelessly un-competitive - for £40 per annum elsewhere I can have  3 GB of webspace and 100 GB monthly usage.
I'm disappointed that there's no evidence of any interest in this avenue towards further business.
shutter
Community Veteran
Posts: 20,765
Thanks: 3,148
Fixes: 47
Registered: ‎06-11-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Hello sydh....  I have awebsite which has several (pages) albums of photographs..... I think the last count was about 550.  The size of my website is 90mb. (I know that from my web settings page (webspace)..... It used to be 150 mb for 400 photographs, but that was when I originally put it up using MS PUBLISHER 98.... I am now using Jalbum sofware, which is a base program,  and there are 200 different skins  that are also available, so you can pick the one that suits you.... ALL FOR FREE  Grin Roll_eyes Grin  http://www.jalbum.net ; and my site is http://www.nemosphotography.co.uk ;
Hope that helps..... (oh yes you can host on jalbum as well) so you could host on here for 250 mb and also on jalbum, and link back to both  Wink Grin Cheesy
klyne
Grafter
Posts: 96
Registered: ‎30-07-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

I know I bang on about this subject but I do find PN attitude to this puzzling. After all we have premium packages for business users, premium packages for gamers but no premium package for those that have a website as a hobby. Those of us with hobby websites don't always generate a lot of traffic but do require space. What we really need is an Option 5 account with the same amount of webspace as the business account. Makes sense to me!!!!
David
sydh
Dabbler
Posts: 11
Registered: ‎27-12-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Shutter - your reply is of great interest - I didn't know one could get space on J-album.
I was exploring a few of its skins only yesterday.  Now
I'll see whether there are some that will match my needs.
Klyne - Yes - I'd go for option 5.
ffupi
Grafter
Posts: 370
Registered: ‎01-08-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Quote from: klyne
Those of us with hobby websites don't always generate a lot of traffic but do require space. What we really need is an Option 5 account with the same amount of webspace as the business account. Makes sense to me!!!!
David

Agree! Agree! Agree!
I want everything as it is but instead of 250MB ccgi I want 500MB. Just to put it into perspective, a CD has 750MB, my memory-stick has 1GB and my friends memory card 8GB. There is no point asking me to move to another hoster as this would drive me insane with all the settings, special-PlusNet-settings etc to be redone. There is a life going on and it is not to be wasted with fiddling on and on with the webpages.
thejudge
Grafter
Posts: 611
Thanks: 6
Registered: ‎01-08-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

I agree too. I think PlusNet are missing a trick here. A reasonable extra charge for each 50MB over the 250 would be a good selling point.
Peter_Vaughan
Community Veteran
Posts: 14,469
Registered: ‎30-07-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

It's not that they don't want to do this sort of thing, its just not possible with their back-end systems. They would need a lot of development effort to make the necessary changes to allow billing and management of it, and given the very long development stack already, and the number of people who are likely to want this (small), I can't see it commercially feasible at this time.
klyne
Grafter
Posts: 96
Registered: ‎30-07-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Quote from: Peter
It's not that they don't want to do this sort of thing, its just not possible with their back-end systems. They would need a lot of development effort to make the necessary changes to allow billing and management of it, and given the very long development stack already, and the number of people who are likely to want this (small), I can't see it commercially feasible at this time.


Peter
Not quite sure I understand all the Tech speak there but how can you provide 500mb of space with the Pro Option but you can't with Option 4? I don't think anyone argues that PN is not generous with the amount of space it already gives, in fact that was one of the main reasons for me changing from BT to PN. I suppose a sort of Parkinson's Law applies as the more space you have the more you will use it! I don't think that PN need go to all the bother of introducing extra charges for so much extra webspace but just have a option (like Pro) that includes it. Clearly such an option would cost more , that is appreciated.
David
Peter_Vaughan
Community Veteran
Posts: 14,469
Registered: ‎30-07-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Because development work was done to add a new BBYW Pro package with 500MB of webspace and its associated allowances and all Pro packages get this. What they can't do is have say, BBYW option 2 products with different webspace amounts or allow you to add additional blocks of webspace and to bill people for it as suggested earlier.
It's down to what the back-end systems allow you to add and manage for a package, adding additional webspace is not part of the system. Software has to be written to support selection of webspace and its associated billing and it is the cost and time for this that would not be commercially viable.
Spider
Community Veteran
Posts: 1,100
Registered: ‎05-04-2007

Re: What if 250 MB isn't enough?

Quote from: Peter
Because development work was done to add a new BBYW Pro package with 500MB of webspace and its associated allowances and all Pro packages get this.

Not to my knowledge. I am on BBYW Pro and only get 250Mb allowance. Even the Pro webpage states 250Mb. The only package I see that offers 500Mb web space is the the Business packages at £34.99 ex VAT.