cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Newbie question

rockposer
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Fixes: 1
Registered: 31-07-2007

Newbie question

I have a domain name via Plusnet and I want to use it to point to my wordpress.com website.
How do I do this?
5 REPLIES
kmilburn
Grafter
Posts: 902
Thanks: 2
Registered: 30-07-2007

Re: Newbie question

Wordpress.com has a page on how to Map a Subdomain.
They also have instuctions to Map an Existing Domain, however, it seems less useful and I don't believe that it's possible with PlusNet (no way to change the nameserver).
To configure the domain from PlusNets side, you'll need to login to the portal and configure the domain via the 'Domain Names' page.
rockposer
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Fixes: 1
Registered: 31-07-2007

Re: Newbie question

I've been on the plusnet domain page but I really have no idea what I need to enter.
kmilburn
Grafter
Posts: 902
Thanks: 2
Registered: 30-07-2007

Re: Newbie question

You'll need to Configure your domain, then Configure DNS records, this is where you add the CNAME entry mentioned in step 1 of the wordpress instructions.
for example: Creating a new DNS record
Left FieldTypeRight Field
blogCNAMEyourblog.wordpress.com

will result in blog.yourdomain.com going to  yourblog.wordpress.com.
Superuser
Superuser
Posts: 9,516
Thanks: 868
Fixes: 53
Registered: 06-04-2007

Re: Newbie question

I think a trailing dot would be needed on the right hand side of the right field to stop yourdomain.com being added.
Alternatively do you have CGI space with Plusnet where you could install WordPress yourself?
David
rockposer
Dabbler
Posts: 21
Thanks: 1
Fixes: 1
Registered: 31-07-2007

Re: Newbie question

Right finally got it to work, didn't realize I had to enable CGI too  Cheesy
Thanks for your help.