cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IP Blacklisted on SORBS

Highlighted
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎26-05-2019

IP Blacklisted on SORBS

Router was turned off yesterday and looks like it was assigned a new IP address which has been already tainted by SORBS

Blocked out the IP addresses for now but what information would be needed to unblacklist this IP?

5 REPLIES 5
Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 23,611
Thanks: 4,099
Fixes: 1,053
Registered: ‎11-01-2008

Re: IP Blacklisted on SORBS

You shouldn't be running an email server / sending email on a dynamic IP address, most of them will be backlisted.

Email should be going through Plusnet relay server.

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 23,611
Thanks: 4,099
Fixes: 1,053
Registered: ‎11-01-2008

Re: IP Blacklisted on SORBS


Moderators Note


This topic has been moved from My Router to Everything Else.

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
Highlighted
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎26-05-2019

Re: IP Blacklisted on SORBS

I'm getting the captcha error a lot from cloudflare etc on almost every site and it's blocked me from accessing some programs

Is there any way to fix this IP?

Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 23,611
Thanks: 4,099
Fixes: 1,053
Registered: ‎11-01-2008

Re: IP Blacklisted on SORBS

You could turn your router off for a while (30 minutes plus) and see if it picks up a new IP address.
Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
Highlighted
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 5,174
Thanks: 1,443
Fixes: 253
Registered: ‎25-03-2015

Re: IP Blacklisted on SORBS

Hi @kent911t,

Could you drop me a PM with your account username please, as I'm struggling to find this based off of your forum account info.

Please could you also confirm if you experience the captcha issues on other devices and whether this issue goes away when trying to access the site from a different connection.

Could you also confirm which other sites you're having problems accessing when on the IP.

If your IP has since changed, please could you also advise me what your IP was when you were experiencing problems.

Thanks.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Harry Beesley
 Plusnet Infrastructure Operations Professional