cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Domain straight to games server

zpeterk
Grafter
Posts: 377
Registered: 14-04-2007

Domain straight to games server

My son has bought a domain name and wants it to point straight to his games server, I know how to make it work for a normal website but this is a new one for me, I guess to 123.reg settings have to point to the ip as in xx.xx.xx.xx:9257 ? help?
8 REPLIES
Mattz0r
Rising Star
Posts: 620
Fixes: 1
Registered: 21-07-2010

Re: Domain straight to games server

Hello there zpeterk,
Do you know which game it is, and where is the domain DNS is hosted? Plusnet, Just-The-Name, or else where?
Thanks,
Matt
zpeterk
Grafter
Posts: 377
Registered: 14-04-2007

Re: Domain straight to games server

It is currently with 123.reg, the games vary as do the port numbers, he has the required ports forwarded to the server.
Mattz0r
Rising Star
Posts: 620
Fixes: 1
Registered: 21-07-2010

Re: Domain straight to games server

Hey,
Depending on what the game is, and if it supports the record type.
You could create an SRV type DNS record, which forwards to the port.
More information here: https://en.wikipedia.org/wiki/SRV_record
Hope this helps,
Matt
zpeterk
Grafter
Posts: 377
Registered: 14-04-2007

Re: Domain straight to games server

Thanks Mattz0r thats exactly what I require
Cheers
Mattz0r
Rising Star
Posts: 620
Fixes: 1
Registered: 21-07-2010

Re: Domain straight to games server

You're welcome Smiley
zpeterk
Grafter
Posts: 377
Registered: 14-04-2007

Re: Domain straight to games server

I am having a bit of trouble getting the host name part correct, I read it should be of the form    _srv._tcp.mc.wickedsnake.co.uk.     but it does not work, has any any ideas?
Got it by going through al combinations its  _mc_tcp.wickedsnake.co.uk
Mattz0r
Rising Star
Posts: 620
Fixes: 1
Registered: 21-07-2010

Re: Domain straight to games server

I thought it was something like this:
_minecraft._tcp.mc.wickedsnake.co.uk.

They might have included _mc as well, I'm not sure! but if it works, that's the main thing Smiley
Wulfy
Grafter
Posts: 59
Registered: 01-08-2013

Re: Domain straight to games server

easier way of doing it would be to set an A record and then it would be simply a) domain.co.uk:9876 or b) domain.co.uk and the game auto attempts its default port