cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Access my ccgi website from my domain

Andrea2006
Grafter
Posts: 74
Thanks: 1
Registered: ‎31-07-2007

Access my ccgi website from my domain

I have a domain name.. www.domainname.co.uk
I have a ccgi site http://ccgi.name.plus.com/
I have made a forum at this address http://ccgi.name.plus.com/forum
How do i make it so that if i click on www.domainname.co.uk it will redirect to http://ccgi.name.plus.com/forum
Thanks in advance 
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 14,469
Registered: ‎30-07-2007

Re: Access my ccgi website from my domain

Andrea2006
Grafter
Posts: 74
Thanks: 1
Registered: ‎31-07-2007

Re: Access my ccgi website from my domain

Hi, i have read this thread, but do not understand what i am supposed to be doing to allow this to happen. Sad
ffupi
Grafter
Posts: 370
Registered: ‎01-08-2007

Re: Access my ccgi website from my domain

Hello
Three things:
First the domain needs to point to ccgi: https://portal.plus.net/central/forums/viewtopic.php?t=52576
Then the .htaccess file needs to be put into ccgi.
And third, in the forum admin panel the new domain needs to be entered.
That's it.
Andrea2006
Grafter
Posts: 74
Thanks: 1
Registered: ‎31-07-2007

Re: Access my ccgi website from my domain

Ok, so i have added this info to a .htaccess file..
Quote
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.mydomain.co.uk$ [nc]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/forum/
RewriteRule (.*) /forum/$1


Then i went to domain settings and added
www  cname    ccgi.plus.net.

Is this correct?
ffupi
Grafter
Posts: 370
Registered: ‎01-08-2007

Re: Access my ccgi website from my domain

Hello
The .htaccess file should work, though this is enough actually:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.mydomain.co.uk$ [nc]
RewriteRule (.*) /forum/$1

... because the one line is not required.

The Domain control settings are OK, this is what I had for a long time, and it is recommended in the tutorial (http://usertools.plus.net/tutorials/id/14). You could also use www a 84.92.1.4  (no trailing dot).
Now, don't forget to:
Quote
Once you have done this, raise a "Contact Us" ticket to PlusNet support asking them to "Change the CGI service to basic" this will create the necessary records on the CGI and DNS servers to correctly point the domain to your files on the CGI server.

Hope it will work for you without problems. Smiley
Andrea2006
Grafter
Posts: 74
Thanks: 1
Registered: ‎31-07-2007

Re: Access my ccgi website from my domain

Thank you ,i have raised a ticket, which will hopefully get this resolved. Thank you for your time and patience