cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

A record for domain without www.

johnmclean
Newbie
Posts: 1
Registered: ‎21-12-2015

A record for domain without www.

Hello,
I've set up an A record with the left field as "www", but what should I put in the left field to set the A record for when there is no www prefix, I've tried "@" and "." and empty, none have worked.
7 REPLIES 7
bobpullen
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 14,877
Thanks: 2,478
Fixes: 168
Registered: ‎04-04-2007

Re: A record for domain without www.

Type the domain with a qualifying dot at the end, e.g:
domain.tld.

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

earnshaw1943
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎26-01-2016

Re: A record for domain without www.

Quote from: Bob
Type the domain with a qualifying dot at the end, e.g:
domain.tld.



Hi, I hope you don't mind me piggy-backing on this - but my problem is somewhat related.  I want my domain name to point to my static ip - so I suspect all I have to do for the domain hosting settings is:
1.  Make sure I have the option set for "I wish to specify DNS records for hosts under this domain"
2. Configure an additional DNS record as:
stonetheft.co.uk. a     99.99.192.99

This should make all requests point to my static ip and then cascade down to my website published in IIS as stonetheft.co.uk
Is this right?
Cheers

jelv
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: A record for domain without www.

Posting your IP address on a public forum is not a good idea!
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
earnshaw1943
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎26-01-2016

Re: A record for domain without www.

I've changed it - but figured it wouldn't matter as anyone can do an "nslookup" and find out.
dick:quote
jelv
Community Veteran
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: A record for domain without www.

Only if they know your username - nobody should have their forum name the same as their Plusnet username.
You can change your forum user name here: http://community.plus.net/forum/index.php?action=profile;u=32957;sa=account
NB That link will only work for this user - for anyone else go to PROFILE, Account Related Settings
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
bobpullen
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 14,877
Thanks: 2,478
Fixes: 168
Registered: ‎04-04-2007

Re: A record for domain without www.

Quote from: earnshaw1943
I want my domain name to point to my static ip - so I suspect all I have to do for the domain hosting settings is:
1.  Make sure I have the option set for "I wish to specify DNS records for hosts under this domain"
2. Configure an additional DNS record as:
stonetheft.co.uk. a     99.99.192.99

Yep, that's right. If you want www requests to point to your web server then you'll also want to set up a CNAME record as follows:
www                CNAME                 stonetheft.co.uk.

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

earnshaw1943
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎26-01-2016

Re: A record for domain without www.

Thanks very much for your help Bob.