cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Using mydomain without plusnet domain showing.

FIXED
--chris--
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: ‎13-04-2021

Using mydomain without plusnet domain showing.

I've just migrated to a new PC.
I use Outlook 2016 as my mail client. and with assistance from the PlusNet help team we finally set up the right servers to send/receive for my force9 mail. It is set up as IMAP now, previously was POP3.

Problem:
Any mail I send, arrives at the other end in the format of username@username.force9.co.uk   and I want it to say christopher@mydomain.co.uk

If I enter "christopher@mydomain.co.uk" in the From box, it still arrives with username@username.force9.co.uk on behalf of christopher@mydomain.co.uk

Question:
What settings do I change so that mail just arrives as christopher@mydomain.co.uk ?

Many thanks.

7 REPLIES 7
jab1
Seasoned Hero
Posts: 7,306
Thanks: 2,482
Fixes: 74
Registered: ‎24-02-2012

Re: Using mydomain without plusnet domain showing.

Welcome to the forums @--chris-- 

If i read your question right, to achieve what you want, you need to create another mailbox with the name of 'christopher' and send from that mailbox.

Don't know how/if that can be done on a 'force9' account though.

EDIT: Actually, I don't think you can do what you want, so ignore me.

John
Thrall
Seasoned Pro
Posts: 567
Thanks: 115
Fixes: 23
Registered: ‎28-09-2020

Re: Using mydomain without plusnet domain showing.

Fix

@--chris-- You’d need to resetup your emails on Outlook with an email address of christopher@domain.co.uk not username@username.Force9.co.uk

Baldrick1
Seasoned Hero
Posts: 6,514
Thanks: 2,934
Fixes: 191
Registered: ‎30-06-2016

Re: Using mydomain without plusnet domain showing.

@--chris-- 

Do emails addressed to christopher@mydomain.co.uk arrive?

--chris--
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: ‎13-04-2021

Re: Using mydomain without plusnet domain showing.

@Baldrick1 Yes they do 🙂

 

--chris--
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: ‎13-04-2021

Re: Using mydomain without plusnet domain showing.

John - Dutifully ignored @jab1 

--chris--
Newbie
Posts: 4
Thanks: 1
Registered: ‎13-04-2021

Re: Using mydomain without plusnet domain showing.

Got it working, bit of trial and error as I had to go against the step by step instructions that the help team on twitter gave me, but in essence you're right @Thrall  
The email address isn't directly connected to the log-on, although it appeared initially as if that had been the case.

 

Thanks for taking the time to reply.

Thrall
Seasoned Pro
Posts: 567
Thanks: 115
Fixes: 23
Registered: ‎28-09-2020

Re: Using mydomain without plusnet domain showing.

Nice! Glad to see you’ve got this sorted now