cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem?

Tigger
Rising Star
Posts: 213
Thanks: 10
Registered: ‎12-06-2007

Problem?

Is there a problem with email? I'm getting an error message, Outlook cannot connect to incoming email server. And when I try webmail, the Inbox is "empty", nothing loading, although it tells me there's an unread message.

 

 

26 REPLIES 26
SirLurkalot
Dabbler
Posts: 20
Thanks: 5
Fixes: 1
Registered: ‎21-07-2016

Re: Problem?

I guess so. I am suddenly getting 'Connection refused' from mail.plus.net.

robski1
Aspiring Pro
Posts: 142
Thanks: 11
Fixes: 5
Registered: ‎06-11-2008

Re: Problem?

Same here ☹️

libmug
Newbie
Posts: 3
Thanks: 6
Registered: ‎21-07-2020

Re: Problem?

Me too. Also a website informed me emails sent to me aren't going through

gandb1
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 3
Fixes: 1
Registered: ‎01-09-2009

Re: Problem?

POP3 has stopped responding unless SSL is used. If you're using POP3 try changing your settings - see here: https://www.plus.net/help/email-guides/how-to-set-up-plusnet-email/

Haven't tried IMAP but could be the same issue

MRChambers
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎11-11-2007

Re: Problem?

Same timeout with mail.force9.net   problem started around 12:30

Messages still being received / displayed in webmail and other IMAP clients, but POP3 unusable at present.

RichT
Dabbler
Posts: 15
Thanks: 1
Registered: ‎07-02-2020

Re: Problem?

I'm also getting "Could not connect to server mail.plus.net; the connection was refused", but did manage to login on Webmail.

Anneyc
Dabbler
Posts: 15
Thanks: 3
Registered: ‎13-03-2017

Re: Problem?

Same issue here with our 2 office PC's. Has anyone heard anything from the techs ref what the issue is and how soon it can be rectified?

SirLurkalot
Dabbler
Posts: 20
Thanks: 5
Fixes: 1
Registered: ‎21-07-2016

Re: Problem?

I've changed POP3 to mail.plus.net Port 995  using SSL/TLS and it seems to be working OK. Fingers crossed !

RichT
Dabbler
Posts: 15
Thanks: 1
Registered: ‎07-02-2020

Re: Problem?

It seems to be working again just now...

Anneyc
Dabbler
Posts: 15
Thanks: 3
Registered: ‎13-03-2017

Re: Problem?

Yep- just as I changed computer 1's incoming mail, computer 2 announced new mail. Well that was a wasted hour trying to figure out what went wrong.

jab1
Seasoned Hero
Posts: 6,603
Thanks: 2,216
Fixes: 71
Registered: ‎24-02-2012

Re: Problem?

Plusnet POP servers fell over, by the look of things.

John
jab1
Seasoned Hero
Posts: 6,603
Thanks: 2,216
Fixes: 71
Registered: ‎24-02-2012

Re: Problem?


@gandb1 wrote:

POP3 has stopped responding unless SSL is used. If you're using POP3 try changing your settings - see here: https://www.plus.net/help/email-guides/how-to-set-up-plusnet-email/

Haven't tried IMAP but could be the same issue


Slightly erroneous info there, @gandb1 - you can still use non-SSL connections if you wish. This was a server failure.

John
gandb1
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 3
Fixes: 1
Registered: ‎01-09-2009

Re: Problem?

OK, a server failure then. But it only affected non-SSL POP3 connections, so turning SSL on cured the problem.

Also, it's interesting that the setup guide no longer has the settings for non-SSL connections.

jab1
Seasoned Hero
Posts: 6,603
Thanks: 2,216
Fixes: 71
Registered: ‎24-02-2012

Re: Problem?

I don't know if your statement about it only affecting non-SSL connections is true or not, @gandb1 - I was in a phone call during the error period, which looked to be fairly short, according to my MW log, but you have no proof for that claim, and my experience would tend to argue against it - a POP server is a POP server, it doesn't check the security settings of individual clients.

Thanks for the update on the set-up guide though - useful.

John