cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem connecting to external usenet servers

Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

I wonder if anybody is experiencing problems with external usenet providers?
I can't seem to get connected to demon usenet as well as yottanews and the dying news.plus.net...
Yesterday night my sons were using both and according to what they say it was OK.

P.S. I will try to restart the machine now, looks like it is a common solution to all problems... :-)
60 REPLIES
Community Veteran
Posts: 26,345
Thanks: 600
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Problem connecting to external usenet servers

I'm getting full speed from Astraweb and Plusnet.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

Thanks. Then it is rather strange. The reset didn't help. I'll try some time later. It might be just congestion.
Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

No. Just tried to get connected through the other computer - the same story...

No access to the plusnet news or to my external server.
Is it a kind of All Fools Day joke?
Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

Received an answer from CS that the connection is all right and it might be our firewall... It is not firewall, we tried to get connected from two separate computers.

Now we managed to get connected and at the moment it is receiving headers from a commercial newsserver with a "whooping" 1.2 KBps :roll:
And I can't see anywhere that we are under some kind of management

PS No, it is not a firewall, I swithed it off.
N/A

Usent not working

Same problem here :/

Non existant the last week or so.
N/A

Problem connecting to external usenet servers

I'm getting slow speeds (0-3Kb/s max) on 2 different external newsgroup servers.

Is this happening to anyone else today?
It's the first time I've had such a slow down, as it normally above 170Kb/s.

My usage on Premier 2MBit £21.99 p/m is currently at:
7.84GB on peak
5.55GB off peak
15 days remaining until usage reset.

I don't think it's to do with my usage, as I *should* still be below plusnet's on peak limit.

Dave G
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 12,169
Thanks: 18
Fixes: 1
Registered: 04-04-2007

Problem connecting to external usenet servers

Hi,

I've seen a couple of other reports of this, can you post a tracert to the news server(s) you are using? See if this ties in with what the other 2 people had.
Braith
Grafter
Posts: 36
Registered: 02-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

I have been trying to use plusnet's news server (news.plus.net) since yesterday evening but it takes ages to connect, and when it does it is extremely slow and unusable, by the way i don't use external news servers just the plusnet one.
Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

my tracert hangs while trying to retrieve the info to news.newsdemon.com
Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

donbraith, it is exacltly the same here with external server (as well as with news.plus.net.) Btw you wouldn't be able to use news.plus.net in two days time - the service is discontinued. They still have though a separate usenet server for text mss - can't remember the address.
Braith
Grafter
Posts: 36
Registered: 02-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

I mainly use text based news groups and will have to find out the name of the plusnet text news server. I will have a look around the plusnet website for it.
Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Problem connecting to external usenet servers

donbraith text.usenet.plus.net Looks like this one Cheesy
Sandro
Grafter
Posts: 134
Registered: 21-08-2007

Re: Usent not working

Quote
Same problem here :/

Non existant the last week or so.


My sons were using both servers yesterday with no problems - as they assure me.. However when I tried to connect to the servers in the evening I got what I have now.
N/A

Problem connecting to external usenet servers

C:\>tracert news.clara.net

Tracing route to news.claranews.com [195.8.68.218]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms www.routerlogin.com [192.168.0.1]
2 21 ms 22 ms 22 ms lo0-plusnet.ptn-ag2.plus.net [195.166.128.53]
3 21 ms 20 ms 21 ms ge1-0-0-204.ptn-gw2.plus.net [84.92.3.106]
4 22 ms 21 ms 20 ms ge0-0-0-23.pte-gw1.plus.net [212.159.4.25]
5 22 ms 22 ms 21 ms gi1-1-22.pte-gw5.plus.net [212.159.4.7]
6 22 ms 21 ms 21 ms ge-1-0-0-10-telee-peleg.router.clara.net [212.159.1.69]
7 22 ms 22 ms 21 ms t40-cr1-ge-5-0.router.uk.clara.net [195.8.86.149]
8 21 ms 21 ms 22 ms e-1-7-telee-dying-soldier.router.clara.net [195.8.86.154]
9 22 ms 21 ms 22 ms demeter.uk.clara.net [195.8.68.218]

Trace complete.

C:\>tracert europe.news.astraweb.com

Tracing route to europe.news.astraweb.com [193.202.122.106]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms www.routerlogin.com [192.168.0.1]
2 23 ms 21 ms 20 ms lo0-plusnet.ptn-ag2.plus.net [195.166.128.53]
3 21 ms 20 ms 21 ms ge1-0-0-204.ptn-gw2.plus.net [84.92.3.106]
4 21 ms 21 ms 20 ms ge0-0-0-22.ptn-gw1.plus.net [212.159.4.1]
5 21 ms 21 ms 21 ms g8-0.er1b.lhr3.uk.above.net [209.249.11.101]
6 22 ms 21 ms 24 ms so-2-0-0.cr1.lhr3.uk.above.net [208.184.231.153]
7 38 ms 35 ms 35 ms so-7-0-0.mpr1.ams5.nl.above.net [64.125.27.178]
8 34 ms 35 ms 35 ms so-0-0-0.mpr3.ams1.nl.above.net [64.125.27.181]
9 34 ms 35 ms 34 ms openpeering.above.net [82.98.253.170]
10 34 ms 35 ms 34 ms openpeering-10g.searchtechltd.com [82.150.153.234]
11 36 ms 37 ms 35 ms unknown.ams.astraweb.com [193.202.122.106]

Trace complete.