cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Help! Getting dial up speeds!!

euphoria3k
Dabbler
Posts: 12
Registered: 30-07-2007

Help! Getting dial up speeds!!

Hi,
My internet speed has been dreadful for the last 2 days. I did a speed test earlier and this what i got :-

56.10kbps
Which means you can download at 7.01 KB/sec. from our servers.

My question is - is it just me who is getting these appalling speeds?? I've checked my bandwidth usage and it hasnt gone over.

Anyone got any ideas??

Cheers
6 REPLIES
Aterlatus
Grafter
Posts: 114
Registered: 01-08-2007

Help! Getting dial up speeds!!

Go run a speedtest on BT's site (www.speedtester.bt.com - be patient, site can be buggy) and see what your IP Profile is.

If it's something terribly low (like mine :S) like 135kbps then there's your problem. You have to wait 3-5 days for it to return to normal.

If your IP profile is still high then something else is behind it.
chrisc
Grafter
Posts: 688
Registered: 19-04-2007

Help! Getting dial up speeds!!

From this end its showing your profile as 3500 so you should certainly be getting faster speeds than those you described.

A BT speedtest would be useful to investigate this further.
euphoria3k
Dabbler
Posts: 12
Registered: 30-07-2007

Help! Getting dial up speeds!!

Thanks for the suggestions, i did the test on speedtester.bt.com and got the following results :-

Test1 comprises of Best Effort Test: -provides background information.
IP profile for your line is - 3500 kbps
DSL connection rate: 448 kbps(UP-STREAM) 4576 kbps(DOWN-STREAM)
Actual IP throughput achieved during the test was - 491 kbps

If you wish to discuss these results please contact your ISP.


As you can see its way down Sad

Not really sure how to proceed!
chrisc
Grafter
Posts: 688
Registered: 19-04-2007

Help! Getting dial up speeds!!

I have checked your account and your profile at this end is also 3500 so you are not being limited by us. I can see that you have raised a fault and had a response asking some questions.

If you can respond to that ticket then our faults guys can have a closer look into this for you.
euphoria3k
Dabbler
Posts: 12
Registered: 30-07-2007

Help! Getting dial up speeds!!

i think i may have found the culprit!! Sky hd box! once i unplugged it from the telephone line everything went back to normal! It must have been causing interferance down the line or something!

Cheers all the help!
chrisc
Grafter
Posts: 688
Registered: 19-04-2007

Help! Getting dial up speeds!!

Glad to see you have got to the bottom of it! Sky boxes and the like can be pretty bad with regards to interference.