cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Hi guys

Bit of a weird one here (the problem, not me Wink).

Anyway, I am trying to purchase something from a UK based site, but the site will not load on either my PC or two notebooks.

Others I have been in contact with can access the site OK and I can access it using a French proxy server (entered into the options section of Firefox).

I originally thought an app on my systems or my router was filtering the site for some strange reason. But after accessing the site thru a proxy server, it must be something else.

It's as if Plusnet cannot reach the site directly.

Does anyone have any ideas?

The site is h**p://www.tvcables.co.uk

Many thanks.
--
Ripperoo
64 REPLIES
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

No problem here.
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

No problem for me; access instantaneous.
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Quote
No problem for me; access instantaneous.


I can't understand it then.

Absolutely nothing here for some reason. Sad

Everyone else seems to connect ok, but I can only connect via a proxy server?

Anyone got any ideas where my problem may lie.

Tried tracert, but it seems to stumble at the 13th hop and the only info provided is the IP address (209.115.218.250).

Hops 14 & 15 point to 216.234.160.22 (which appears to be tera-byte.com in Canada).

Then I just get "Request timed out" for the remaining 15 lines of Tracert.

Any ideas guys?

Any point in providing the whole Tracert output?

Thanks again.
--
Ripperoo
Mand
Grafter
Posts: 5,560
Thanks: 1
Registered: 05-04-2007

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Hi

Can you browse directly to the IP address? Or does that produce the same problem?

Have you tried a different browser?
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Hiya

Quote
Can you browse directly to the IP address? Or does that produce the same problem?


Same problem entirely!

Quote
Have you tried a different browser?


Tried using Firefox v2.0 & Internet Explorer 7 and get the same problem.

I have also tried accessing the site by entering the IP address into the address bar of both browsers (216.194.87.47). Same problem again.

The only way I can access the site is via a proxy server, which I don't really want to have to do.

So there seems to be an issue between Plusnet's servers and the destination URL/IP.

No other websites are a problem (that I've noticed anyway).

I've also used "Ipconfig" to release/renew DNS as well as power cycling my router (twice) in case it was a certain IP that was being blocked for some reason.

Seems strange that other Plusnet users can access the site OK.

I wonder if they are on BB+ as I am or whether they are connecting via another ISP atm?

Surely someone must have an idea?

Thanks
--
Ripperoo
Liam
Grafter
Posts: 2,083
Registered: 04-04-2007

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Can you post the traceroute in full here?
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Quote
Can you post the traceroute in full here?


Tracing route to www.tvcables.net [216.194.87.47]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1

2 28 ms 28 ms 28 ms lo0-plusnet.ptn-ag1.plus.net [195.166.128.123]
PlusNet Technologies Ltd (Sheffield, UK)

3 29 ms 27 ms 27 ms ge0-0-0-103.ptn-gw2.plus.net [84.92.3.18]
PlusNet Technologies Ltd (Sheffield, UK)

4 28 ms 27 ms 27 ms ge-4-1.metro2-londencyh00.London1.Level3.net [212.113.11.41]
Level (3) Communications (London, UK)

5 27 ms 27 ms 27 ms so-1-3-0.gar1.London1.Level3.net [212.113.3.25]
Level (3) Communications (London, UK)

6 27 ms 27 ms 27 ms ae-12-55.car2.London1.Level3.net [4.68.116.144]
Level 3 Communications (Colorado, US)

7 27 ms 28 ms 26 ms bcr1-ge-6-1-0.londonlnx.savvis.net [206.24.169.29]
SAVVIS (North Carolina, US)

8 28 ms 27 ms 70 ms bcs2-so-1-1-0.Londonlnx.savvis.net [204.70.193.122]
SAVVIS (North Carolina, US)

9 96 ms 96 ms 29 ms bcs1-as0-0.Londonlnx.savvis.net [204.70.193.201]
SAVVIS (North Carolina, US)

10 117 ms 96 ms 98 ms bcs2-so-0-0-0.NewYork.savvis.net [204.70.192.121]
SAVVIS (North Carolina, US)

11 117 ms 120 ms 118 ms telus-communications.Chicago.savvis.net [208.175.10.90]
SAVVIS (North Carolina, US)

12 149 ms 117 ms 149 ms edtnabxmdr00.bb.telus.com [205.233.111.99]
AGT Advanced Communications (Cagary, Canada)

13 148 ms 148 ms 150 ms 209.115.218.250

14 149 ms 170 ms 170 ms cat6509-vlan400.edm.tera-byte.com [216.234.160.22]

15 169 ms * 169 ms cat6509-vlan400.edm.tera-byte.com [216.234.160.22]

16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Could the primary and secondary DNS entries in my router (Linksys) have anything to do with my problem?

The router is currently set as Local DHCP Server and the currently settings are:

Static DNS 1: 212.159.13.49
Static DNS 2: 212.159.13.50
Static DNS 3: 0.0.0.0
WINS: 0.0.0.0

--
Ripperoo
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Won't work for me either:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\tracert tvcables.co.uk

Tracing route to tvcables.co.uk [216.194.87.47]
over a maximum of 30 hops:

1 4 ms 4 ms 5 ms www.routerlogin.com [192.168.0.1]
2 40 ms 39 ms 46 ms lo0-plusnet.pte-ag1.plus.net [195.166.128.64]
3 40 ms 37 ms 37 ms ge0-0-0-403.pte-gw1.plus.net [84.92.4.1]
4 40 ms 77 ms 38 ms ge1-0-0-23.ptn-gw2.plus.net [212.159.4.18]
5 40 ms 38 ms 39 ms ge-4-1.metro2-londencyh00.London1.Level3.net [21
2.113.11.41]
6 39 ms 39 ms 127 ms so-1-2-0.gar2.London1.Level3.net [212.113.0.118]

7 40 ms 40 ms 53 ms sl-bb21-lon-6-0.sprintlink.net [213.206.131.21]

8 44 ms 40 ms 39 ms sl-bb22-lon-3-0.sprintlink.net [213.206.129.153]

9 134 ms 120 ms 126 ms sl-bb20-nyc-2-0.sprintlink.net [144.232.9.163]
10 126 ms 110 ms 113 ms sl-bb22-nyc-8-0.sprintlink.net [144.232.7.106]
11 144 ms 142 ms 142 ms sl-bb21-chi-9-0.sprintlink.net [144.232.9.149]
12 138 ms 140 ms 137 ms sl-bb22-chi-15-0.sprintlink.net [144.232.26.97]

13 129 ms 135 ms 134 ms sl-st21-chi-11-0.sprintlink.net [144.232.20.21]

14 127 ms 126 ms 127 ms sl-bigpi1-3-0.sprintlink.net [144.223.241.54]
15 126 ms 130 ms 128 ms rc2ch-pos4-0.il.shawcable.net [66.163.65.13]
16 155 ms 145 ms 143 ms rc2nr-pos14-0.wp.shawcable.net [66.163.76.173]
17 145 ms 145 ms 149 ms rc1sc-ge12-0-0.wp.shawcable.net [66.163.73.170]

18 185 ms * 182 ms rc1ar-pos10-0.ed.shawcable.net [66.163.76.78]
19 239 ms 243 ms 254 ms ra1ar-ge3-1.ed.shawcable.net [66.163.70.6]
20 182 ms 188 ms 178 ms cat6509-vlan300.edm.tera-byte.com [66.244.192.42
]
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * *
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Quote
Won't work for me either


Thanks for that Livelee

So it's definitely something between Plusnet and the destination.

Will different users be routed via different routes depending on their physical location (explaining why some can reach the site and some cannot)?

I'm in the North of England.
--
Ripperoo
N/A

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

I'm on the "Sunny" Isle of Wight.
michaelscott
Grafter
Posts: 594
Registered: 09-08-2007

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

No problems here (NE England):



Tracing route to www.tvcables.net [216.194.87.47]

over a maximum of 30 hops:



1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1

2 48 ms 47 ms 45 ms lo0-plusnet.ptn-ag2.plus.net [195.166.128.53]

3 108 ms 61 ms * ge1-0-0-204.ptn-gw2.plus.net [84.92.3.106]

4 45 ms 46 ms 47 ms ge-4-1.metro2-londencyh00.London1.Level3.net [212.113.11.41]

5 54 ms 45 ms 49 ms so-1-2-0.gar2.London1.Level3.net [212.113.0.118]

6 62 ms * 49 ms sl-bb21-lon-6-0.sprintlink.net [213.206.131.21]

7 45 ms 146 ms 44 ms sl-bb22-lon-3-0.sprintlink.net [213.206.129.153]

8 120 ms 119 ms 112 ms sl-bb20-nyc-2-0.sprintlink.net [144.232.9.163]

9 115 ms 115 ms 124 ms sl-bb22-nyc-8-0.sprintlink.net [144.232.7.106]

10 140 ms 185 ms 141 ms sl-bb21-chi-3-0-0.sprintlink.net [144.232.20.102]

11 138 ms 142 ms 178 ms sl-bb22-chi-15-0.sprintlink.net [144.232.26.97]

12 143 ms 136 ms 137 ms sl-st21-chi-11-0.sprintlink.net [144.232.20.21]

13 175 ms 138 ms 136 ms sl-bigpi1-3-0.sprintlink.net [144.223.241.54]

14 155 ms 155 ms 143 ms rc2ch-pos4-0.il.shawcable.net [66.163.65.13]

15 175 ms 179 ms 154 ms rc2nr-pos10-0-0.wp.shawcable.net [66.163.77.93]

16 171 ms 187 ms 198 ms rc1sc-ge12-0-0.wp.shawcable.net [66.163.73.170]

17 188 ms 196 ms 247 ms rc1ar-pos10-0.ed.shawcable.net [66.163.76.78]

18 190 ms 219 ms 192 ms ra1ar-ge3-1.ed.shawcable.net [66.163.70.6]

19 191 ms 249 ms 265 ms cat6509-vlan300.edm.tera-byte.com [66.244.192.42]

20 190 ms 189 ms 194 ms gateway-01.affordable-data-center.com [216.234.161.143]

21 204 ms 190 ms 226 ms www.tvcables.net [216.194.87.47]



Trace complete.
Community Veteran
Posts: 1,124
Thanks: 4
Registered: 14-08-2007

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Not working for me either.

Tracert:

C:\Documents and Settings\Tony>tracert www.tvcables.co.uk

Tracing route to www.tvcables.co.uk [216.194.87.47]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.254
2 20 ms 18 ms 20 ms lo0-plusnet.ptn-ag1.plus.net [195.166.128.123]
3 20 ms 18 ms 18 ms ge0-0-0-103.ptn-gw1.plus.net [84.92.3.17]
4 18 ms 19 ms 17 ms ge-4-1.metro2-londencyh00.London1.Level3.net [21
2.113.11.41]
5 19 ms 18 ms 18 ms so-1-3-0.gar1.London1.Level3.net [212.113.3.25]

6 19 ms 18 ms 19 ms ae-12-53.car2.London1.Level3.net [4.68.116.80]
7 19 ms 19 ms 18 ms bcr1-ge-6-1-0.londonlnx.savvis.net [206.24.169.2
9]
8 18 ms 19 ms 18 ms bcs1-so-1-1-0.Londonlnx.savvis.net [204.70.193.1
14]
9 89 ms 20 ms 86 ms bcs2-so-0-0-0.NewYork.savvis.net [204.70.192.121
]
10 93 ms 86 ms 108 ms dcr1-so-1-2-0.Chicago.savvis.net [204.70.192.105
]
11 107 ms 154 ms 108 ms telus-communications.Chicago.savvis.net [208.175
.10.90]
12 109 ms 241 ms 108 ms telus-communications.Chicago.savvis.net [208.175
.10.90]
13 216 ms 141 ms 281 ms edtnabxmdr00.bb.telus.com [205.233.111.99]
14 160 ms 160 ms 140 ms 209.115.218.250
15 * 387 ms 214 ms cat6509-vlan400.edm.tera-byte.com [216.234.160.2
2]
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22
Ianwild
Grafter
Posts: 3,835
Registered: 05-04-2007

Can't Access UK Website (Except By Using A Foriegn Proxy)

Quote

So it's definitely something between Plusnet and the destination.

Will different users be routed via different routes depending on their physical location (explaining why some can reach the site and some cannot)?


That is unlikely, our routing seems to be fine here and should be the same for all customers. My first reaction is that this could be MTU related.

Probably the best way to test this, based on my presumption that you can't ping the IP of the site (216.194.87.47) normally, is to force the MTU size of a ping packet.

This should make any tinkering a lot less complicated:

Start by opening a dos prompt, then enter this command:

ping -f -l [trial MTU number] 216.194.87.47

Start with 1400 and go up or down depending on the message (if it tells you that the packets are being fragmented, you need to go down - you want the highest setting that doesn't cause packet fragmentation).

For example if: Ping -f -l 1400 216.194.87.47 does not cause packet fragmentation, but Ping -f -l 1500 216.194.87.47 does, you probably need to force a lower MTU value in your router (1430 is a reasonable number).

This may not be the cause, but it's the first thing you should try.

Ian