cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bad pinging again? 27/10/05

N/A

Bad pinging again? 27/10/05

Thank You PlusNet,
I have recently changed isp's from cable (yes Cable) to adsl and obviously plusnet, I had a very similar issue to ths problem with my old isp. The main difference being PlusNet have actually put in the time and effort needed to sort this problem as opposed to my old isp that was hell bent on telling me i had spyware ffs Sad.

I must admit I was a little worried I had jumped out of the fying pan and into the fire Cheesy.

Once again thankyou PlusNet and their staff good job :lol:
148 REPLIES
N/A

Bad pinging again? 27/10/05

Well,

i thought this had been sorted out by plusnet, but obviously not.

Anyone else pinging in games at over 200 again tonight?

Really strange tonight though. When i ping a server it comes back OK, but as soon as i join it, im getting over 200.

Router reset does nothing, and please please, dont tell me all the rubbish with spyware, been there, done that and my PCs fine.

Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 12,169
Thanks: 18
Fixes: 1
Registered: 04-04-2007

Bad pinging again? 27/10/05

Hi,

I've not seen anyone else reporting this tonight, can you run a tracert in game? Would help to see where the high ping times are coming from.
N/A

Bad pinging again? 27/10/05

Traceroute to the above server. Dont know why the first hop (or whatever its called) isnt responding.



Thanks for a the assisstance Smiley
bobbygeorge
Grafter
Posts: 373
Registered: 30-07-2007

Bad pinging again? 27/10/05

This is obviously not a local problem , I am also getting ridiculous pings in games tonight

Server pinging ok , when I join , pinging at 200 - 300 , and getting kicked from server as a result .

I have nothing else using bandwidth !!

wonder how any others having same problem ..
N/A

Bad pinging again? 27/10/05

Same problem as me, awful ping tonight in cs, a constant 200 even though all websites ping for me at 23-30 and all servers show in hlsw as 23, when I join its instantly 200.

It did the same last night for about half and hour spiking to 200 and then went back to normal.

Direction
Actual Speed
True Speed (estimated)

Downstream 1766 Kbps (220.8 KB/sec) 1907 Kbps (inc. overheads)
Upstream 197 Kbps (24.6 KB/sec) 212 Kbps (inc. overheads)

Nothing wrong with the speed test at all.
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 12,169
Thanks: 18
Fixes: 1
Registered: 04-04-2007

Bad pinging again? 27/10/05

That looks pretty normal, I've just seen another post reporting similar pings in game and also decreased speed, can you run a speedtest to see if you're noticing any speed decrease too (our speedtester is under connection settings on the left)?

Can you try a couple of different game servers, might help build up a pattern?

The first hop will be your router, you can set some routers not to respond to ping and tracert's.
N/A

Bad pinging again? 27/10/05

Exactly the same problem here - been having it periodically throughout the day.

Ping servers at 25-40 and after joining get 150-250 ping.

The speed test gave:

Your current speed is:

1.90 Mbps

Which means you can download at 243.74 KB/sec. from our servers.

I have 2Mb ADSL so that seems fine.

It seems to be occuring in all game servers that I've tried.
bobbygeorge
Grafter
Posts: 373
Registered: 30-07-2007

Bad pinging again? 27/10/05

Just ran plusnet speedtest .

I am on 2 Meg premier account ..

result :

Your current speed is:


1.79 Mbps


Which means you can download at 229.46 KB/sec. from our servers


Downstream 1768 Kbps (221.0 KB/sec) 1909 Kbps (inc. overheads)
Upstream 242 Kbps (30.3 KB/sec) 261 Kbps (inc. overheads)

nothing wrong with my connection , I think you will agree ..
Wheelie
Grafter
Posts: 148
Registered: 04-08-2007

Bad pinging again? 27/10/05

Anyone know if the restricted in the first hop has anything to do with the Management system Plusnet have in place I have never seen that before someone else has asked for advice about bad game pings and this was part of his tracert.......

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 27 ms 28 ms 28 ms lo0-restricted.pth-ag3.plus.net [195.166.128.67]

:? :?
N/A

Re: Bad pinging again? 27/10/05

Quote
Well,

i thought this had been sorted out by plusnet, but obviously not.

Anyone else pinging in games at over 200 again tonight?

Really strange tonight though. When i ping a server it comes back OK, but as soon as i join it, im getting over 200.

Router reset does nothing, and please please, dont tell me all the rubbish with spyware, been there, done that and my PCs fine.


Yep. It's impossible to play CS:S at the moment (and it's been like that for a large chunk of the day).

Pings to servers are fine. Example tracert (this is for the skybluegaming server):

1 192.168.0.1 -1ms -1ms -1ms TTL: 0
2 195.166.128.123 24ms 22ms 22ms TTL: 0 lo0-plusnet.ptn-ag1.plus.net
3 84.92.3.18 25ms 23ms 22ms TTL: 0 ge0-0-0-103.ptn-gw2.plus.net
4 212.159.4.7 25ms 29ms 21ms TTL: 0 gi1-1-22.pte-gw5.plus.net
5 193.203.5.152 22ms 23ms 27ms TTL: 0 bogons-gw-a.lonap.net
6 193.178.223.201 22ms 26ms 25ms TTL: 0 cr0-Vl2550.thdo.bogons.net
7 194.39.143.195 23ms 26ms 24ms TTL: 0 cr0-Vl2556.rbsov.bogons.net
8 194.39.143.149 26ms 23ms 22ms TTL: 0
9 85.158.42.132 25ms 26ms 25ms TTL: 56

However, and this might be interesting, ping/traceroutes to the steam master servers are god-awful:

10/27/05 19:58:22 ping 69.28.148.250
Ping 69.28.148.250 ...
1 Addr:69.28.148.250, RTT: 173ms, TTL: 118
2 Addr:69.28.148.250, RTT: 175ms, TTL: 118
3 Addr:69.28.148.250, RTT: 175ms, TTL: 118
4 Addr:69.28.148.250, RTT: 174ms, TTL: 118
5 Addr:69.28.148.250, RTT: 174ms, TTL: 118
6 Addr:69.28.148.250, RTT: 174ms, TTL: 118
7 Addr:69.28.148.250, RTT: 175ms, TTL: 118
8 Addr:69.28.148.250, RTT: 173ms, TTL: 118
9 Addr:69.28.148.250, RTT: 173ms, TTL: 118
10 Addr:69.28.148.250, RTT: 172ms, TTL: 118

I'm getting exactly the same behaviour everyone else is. Latency to the servers appears to be fine in the server list then upon connection the ping starts becoming horrific bouncing between 100 and 300 but usually floating around 200.

The speedtest is all good and exactly what I'd expect it to be.

I've also noticed that if I keep rapidly refreshing the server list in CS:S then it will intermittently complain that it's unable to connect to the master server.
bobbygeorge
Grafter
Posts: 373
Registered: 30-07-2007

Bad pinging again? 27/10/05

Same here , on CS:S , servers in the current list tend to go into a state of (not-responding) upon refresh .

Its not localised to a group of servers , it appears to be across the whole list.

still pinging over 200 when I join any of them , even tho they respond with a ping of 25-35ms.

not good Evil
N/A

Bad pinging again? 27/10/05

Hmm, I was getting a ping of 60-90 in a EU server until around 7pm, when it shot up to ~340! But when I ping it in command prompt, the average ping is 34ms. The IP that I pinged is also the servers address

Speed test result (On a 1mb line) - 959.8k
Trracert to the server
Tracing route to render.ru [81.222.132.22]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms BelkinModem.Home [192.168.2.1]
2 26 ms 27 ms 28 ms lo0-plusnet.ptn-ag1.plus.net [195.166.128.123]
3 29 ms 27 ms 28 ms ge0-0-0-103.ptn-gw2.plus.net [84.92.3.18]
4 28 ms 28 ms 28 ms ge0-0-0-22.ptn-gw1.plus.net [212.159.4.1]
5 30 ms 25 ms 29 ms 195.66.226.193
6 58 ms 57 ms 53 ms ge-2-2-0-10.RT741-001.stk.retn.net [81.222.0.141
]
7 69 ms 79 ms 61 ms so-0-0-0.RT033-001.spb.retn.net [81.222.0.85]
8 66 ms 64 ms 74 ms Eltel-RT033-001.customer.retn.net [81.222.2.50]

9 72 ms 72 ms 67 ms 81.222.132.22

Anf finally a ping to the above server

Pinging render.ru [81.222.132.22] with 32 bytes of data:

Reply from 81.222.132.22: bytes=32 time=70ms TTL=56
Reply from 81.222.132.22: bytes=32 time=71ms TTL=56
Reply from 81.222.132.22: bytes=32 time=67ms TTL=56
Reply from 81.222.132.22: bytes=32 time=69ms TTL=56

Ping statistics for 81.222.132.22:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 67ms, Maximum = 71ms, Average = 69ms
N/A

Bad pinging again? 27/10/05

I'm reporting the same as everyone else along with (crucially) loss of between 15-25 on every cs:s server I join.

World of Warcraft seems ok - although I am getting wierd disconnections every now and again.


1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 16 ms 17 ms 17 ms lo0-plusnet.pth-ag3.plus.net [195.166.128.64]
3 17 ms 17 ms 16 ms ge0-0-0-403.pte-gw2.plus.net [84.92.4.2]
4 * * * Request timed out.
5 16 ms 16 ms 17 ms t40-cr1-ge-5-0.router.uk.clara.net [195.8.86.149
]
6 16 ms 17 ms 18 ms th-br1-ge-7-1.router.uk.clara.net [195.8.68.118]

7 20 ms 17 ms 19 ms t6-cr1-ge-2-2.router.uk.clara.net [195.157.7.54]

8 16 ms 16 ms 21 ms gs-cr2-ge-2-2.router.uk.clara.net [195.8.68.253]

9 17 ms 17 ms 18 ms gs-ar2-gw-7-1.switch.uk.clara.net [195.8.86.42]

10 16 ms 16 ms 18 ms 80.168.1.12

Is a trace route to my clan's server (nbk servers on clara net backbone)

This is a trace route to the E-Z killers server hosted by multiplay I think

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 17 ms 17 ms 16 ms lo0-plusnet.pth-ag3.plus.net [195.166.128.64]
3 16 ms 15 ms 16 ms ge0-0-0-403.pte-gw1.plus.net [84.92.4.1]
4 15 ms 15 ms 16 ms 195.50.117.169
5 16 ms 15 ms 16 ms 212.187.246.33

5 hops - yet I get ping of 200 and loss of 15-30....

Very wierd.

S.
N/A

Bad pinging again? 27/10/05

Just run a speed test and I'm running at

1714.3 kbps YOU

which seems perfectly acceptable to me.... very wierd this

S