cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

This forum is grinding to a halt

Community Veteran
Posts: 38,239
Thanks: 932
Fixes: 54
Registered: 15-06-2007

This forum is grinding to a halt

Adding images to a post
Sending PM's
and it just hangs but then clicking on reload current page and it has posted
Using Firefox 10.0.2 is anyone else seeing this
12 REPLIES
Moderator
Moderator
Posts: 17,245
Thanks: 902
Fixes: 101
Registered: 11-01-2008

Re: This forum is grinding to a halt

Not seeing this on my phone or chrome on os x
Will Moderate For Thanks
Community Veteran
Posts: 38,239
Thanks: 932
Fixes: 54
Registered: 15-06-2007

Re: This forum is grinding to a halt

This is a test using IE9 with the same result - it just hangs
I wonder if it is anything to do the with updated Java I installed today
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: This forum is grinding to a halt

I have had several strange ones, you dont seem to be able to cancel a hung one, but I have copied the wording, used the go back error and tried to do it again, to be told I had already posted it.
I have a feeling that it is webstats that is causing the bottle neck, does show on the bottom line, I will have to take more notice next time
Community Veteran
Posts: 3,181
Thanks: 19
Fixes: 2
Registered: 31-07-2007

Re: This forum is grinding to a halt

I have been getting the same with Opera 11.52/61 with image attachments
Unvalued customer since 2001 funding cheap internet for others / DSL/Fibre house move 24 month regrade from 8th May 2017
Community Veteran
Posts: 38,239
Thanks: 932
Fixes: 54
Registered: 15-06-2007

Re: This forum is grinding to a halt

Just tried loading a small image in a post 20KB and this is what Firebug reports 43.3 secs waiting
And 40.88 secs waiting when posting this
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 17,636
Thanks: 619
Fixes: 159
Registered: 05-04-2007

Re: This forum is grinding to a halt

This is most likely due to not having all the Community Site servers in the load balancer at the moment, one of the servers has been taken out for testing and bug fixing following the upgrade a few weeks ago.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Help Team
Community Veteran
Posts: 38,239
Thanks: 932
Fixes: 54
Registered: 15-06-2007

Re: This forum is grinding to a halt

It isn't
It always does that.
When will they back in balance - I will then run another check
MrT
Grafter
Posts: 379
Registered: 30-06-2010

Re: This forum is grinding to a halt

I've just uploaded a post with attachment via Firefox 10.0.2. It took a long time but eventually happened on the first attempt without having to reload anything.
Community Veteran
Posts: 3,181
Thanks: 19
Fixes: 2
Registered: 31-07-2007

Re: This forum is grinding to a halt

Just made a thread in this section with an attachment and it is still happening, had to reload this section to see it as it stuck on posting it which didn't open the thread as it would normally, Opera 11.61
Unvalued customer since 2001 funding cheap internet for others / DSL/Fibre house move 24 month regrade from 8th May 2017
Infinity
Pro
Posts: 5,585
Thanks: 147
Fixes: 2
Registered: 19-06-2011

Re: This forum is grinding to a halt

I find, when there is an apparent delay in uploading, usually with posts containing image(s) or lengthy text, during peak periods, that if I back history and reload,  ( even within a couple of seconds ) the post is present on the forum, it seems just that the transfer from upload created post to display post locks up for a while sometimes.
And nearly always, when I amend a post, the transfer back to forum is immediate, for some reason.
I find the same effects with different browsers, so I'm presuming it's something internal to PN.
Community Veteran
Posts: 19,099
Thanks: 434
Fixes: 21
Registered: 31-08-2007

Re: This forum is grinding to a halt

Ah, I'm glad you said that, it's not just me then  Smiley
And I've used pierre_pierre's trick to make sure things don''t get lost.
Infinity
Pro
Posts: 5,585
Thanks: 147
Fixes: 2
Registered: 19-06-2011

Re: This forum is grinding to a halt

You're welcome, it's been ever so slightly bugging me for a while.
Like PP, and yourself, for long or complicated posts I copy and save into Apple textedit before posting, I also have a programme that records keystrokes, and images as a fallback.
This is true of any post I make to other forums, newspaper comment, online orders etc, where multiple one button (I have F1 & F2 setup for this) screen grabs are so useful until goods are delivered.
And, as you would expect, here's an image from me !

F2 [SPACE] selected area, imageshack Bookmark bar one button

The hardest bit, after a double post, is thinking of something to write in the second post, immediately.
And the "someone else has posted" message is rarely true I find.
Because I have been posted, it's just not reported back as a successful post yet, whilst apparently still in create mode, hence the message, when it's actually my post that has been posted, I hope that makes sense..