cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

Superuser
Superuser
Posts: 2,593
Thanks: 979
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

Some characters in the page output are inconsistent in their representation.  E.g. ' Single quote and - (hyphen or endash). Sometimes they are outputs as the char ' and sometimes as the escaped version ’  See attached example output from the News page in both HTML and in the RSS feed XML output.
Current browsers IE7 and FF 2.0.0.6 produce the correct output regardless of the inconsistency.  BUT!  When taking the RSS feed to output on the PlusNet UserGroup site I have to pre-process the string and convert the Hex 8217 to ’ to preserve the ISO8559-1 output.
See: http://usergroup.plus.net/PlusnetRSS.php
The fudge is working  but there may be other incompatibility issues in other cases.
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,264
Registered: 04-04-2007

Re: Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

I can't check this on live, however using the test version on one of the test boxes we have, I have been able to generate all the XML for the feed.
According to http://www.feedvalidator.org/ the feed is valid, even with the difference in characters.
Community Veteran
Posts: 26,379
Thanks: 634
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

Is this still a problem?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Superuser
Superuser
Posts: 2,593
Thanks: 979
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

Quote from: jelv
Is this still a problem?

Well Yes and No Cool  The odd character sequences still arrive, but I get around them in the PHP snippet code, so the end User never sees the problem.
Maurice
Community Veteran
Posts: 26,379
Thanks: 634
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

I subscribe to the feeds using Google reader and have never noticed any problems.
I do notice that where the code is of the &#nnn format it seems to be inside <content:encoded> tags and the rest seem to be in other tags. I suspect therefore that it is working correctly.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 1,264
Registered: 04-04-2007

Re: Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

I don't believe this is a bug, so should be resolved.
N/A

Re: Inconsistent character 'escaping' in both HTML and XML (RSS feed)

Consider it duly moved on that basis then.