cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

High Ping is the problem with me or plusnet

chris2005
Grafter
Posts: 82
Registered: ‎05-08-2010

High Ping is the problem with me or plusnet

Hi
I'm having serious problems with my internet and is gradully getting worse.
Its taking forever to load pages and the ping is over 3000ms
When I contacted plusnet they told me to reboot the router to fix the issue, after a reboot the ping is approx 200ms for about 3 mins then goes back to over 3000ms
I have rang plusnet numerous times and they keep telling me everything is good on the line.
I have purchased a new router to try and solve the problem but this has not solved anything.
Is the high ping a problem on my side or plusnets
Its nearly impossible to work with the constant drop offs and slow speeds

Regards
Chris
5 REPLIES 5
chris2005
Grafter
Posts: 82
Registered: ‎05-08-2010

Re: High Ping is the problem with me or plusnet

http://www.speedtest.net/my-result/4581575324
This is another test
5521 ms 2.81 Mb/s 0.37 Mb/s
Chris
Legend
Posts: 17,724
Thanks: 599
Fixes: 169
Registered: ‎05-04-2007

Re: High Ping is the problem with me or plusnet

Can you try stopping anything that's using the upload (backups, uploads etc) on your connection and run another test? Between 10 and 11 there was a large (for your upload speed) amount of data transferred and it's good just to rule out that causing the issue.
Former Plusnet Staff member. Posts after 31st Jan 2020 are not on behalf of Plusnet.
chris2005
Grafter
Posts: 82
Registered: ‎05-08-2010

Re: High Ping is the problem with me or plusnet

Hi Chris
I need to disconnect all computers then try again?
chris2005
Grafter
Posts: 82
Registered: ‎05-08-2010

Re: High Ping is the problem with me or plusnet

Hi Chris
With everything disconnected apart from 1 computer heres the results
18049 ms 1.67 Mb/s 0.08 Mb/s
Its nearly impossible to do anything online
I need urgent help
chris2005
Grafter
Posts: 82
Registered: ‎05-08-2010

Re: High Ping is the problem with me or plusnet

Hi Chris
I have taken off the open reach front panel as advised and replaced it with another filter and it seems to be much better at the moment.
I didnt want to touch this as I thought it was BT property
I will let you know how I get on
Regards
Chris