cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

so I switched to pro

MyNameIsRay
Grafter
Posts: 45
Registered: ‎11-11-2009

so I switched to pro

So I just got pro add-on... How long will it take to take affect?
Been having ridiculous spikes in every game I play for about a month so hoping this will solve the problem >_>''
7 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,817
Thanks: 11
Registered: ‎30-07-2007

Re: so I switched to pro

I believe the pro add on is instant.
Did you change your account type today. I had to wait for my next billing date to change packages then add pro which was instant.
Try a speed test to see if you get line speed on downloads.
MyNameIsRay
Grafter
Posts: 45
Registered: ‎11-11-2009

Re: so I switched to pro

I got add-on just before I made the first post, but I'm still on the same package as before 60gb usage one~ So far no difference ingame, still spiking a lot.
MyNameIsRay
Grafter
Posts: 45
Registered: ‎11-11-2009

Re: so I switched to pro

on pingtest.net just now I got
2% packet loss, 30ms jitter, 39 ping
and
0% packet loss, 54ms jitter, 225 ping
every other time I tried it just gave "packet loss error" (tried about 20 times ;X)
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: ‎16-06-2010

Re: so I switched to pro

Hi MyNameIsRay,
If a game is already prioritised you will not see a difference in the latency by switching to pro. Pro means there are no rate limits across all protocols and benefits gamers when a new game that's not prioritised on our network is played.
Jojo Smiley
MyNameIsRay
Grafter
Posts: 45
Registered: ‎11-11-2009

Re: so I switched to pro

Yeah nothing has changed since I switched, I removed it now.
Latency isn't my problem, it's that I get lots of 'spikes', where I seem to have delayed connection for a few seconds.
I made a ticket but they couldn't help, they told me to report a line fault but the only options I could pick from there were 'disconnects' and 'slow connection speeds'...
Community Veteran
Posts: 26,722
Thanks: 936
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: so I switched to pro

Is that on a wireless or wired connection?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
MyNameIsRay
Grafter
Posts: 45
Registered: ‎11-11-2009

Re: so I switched to pro

Wired. I also tried a different router and microfilters when I made my ticket