cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

"could not bring up link" error

Community Veteran
Posts: 3,274
Thanks: 339
Fixes: 12
Registered: 24-10-2013

"could not bring up link" error

just happened to look up at my router only to see the internet light is red.
"Last Error Message: Could not bring up link"\
broadband light is green so line appears to be fine.
14Mbps down, 1.2Mbps up sync speed.
checked phone line, dial tone fine.
rebooted router.
anything else to check?
-----
Uptime: 0 days, 0:04:42
DSL Type: ITU-T G.992.5
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.275 / 13.871
Data Transferred (Sent/Received) [B/B]: 0 / 0
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,6 / 0,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,7 / 26,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 6,2 / 6,4
System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ----
Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): -
Error Seconds (Local/Remote): 46 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 610
HEC Errors (Up/Down): 0 / 309
13 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: "could not bring up link" error

Check the login details and input them in manually as the router may have got it's knickers in a twist
Community Veteran
Posts: 3,274
Thanks: 339
Fixes: 12
Registered: 24-10-2013

Re: "could not bring up link" error

Tried that also.
It's not giving an  authentication failure though
Memphis1985
Grafter
Posts: 37
Registered: 06-07-2011

Re: "could not bring up link" error

Got the same problem up here in the Highlands. Everyone I know on Plusnet fibre is currently down. It's clearly a major service outage I'm afraid!
Community Veteran
Posts: 3,274
Thanks: 339
Fixes: 12
Registered: 24-10-2013

Re: "could not bring up link" error

Nice of them to update their service status page..... NOT!!
KevinA
Rising Star
Posts: 158
Fixes: 1
Registered: 07-02-2013

Re: "could not bring up link" error

surprised the graphs not showing a massive drop at the min.. maybe slow updating.. http://portal.plus.net/support/service/network_performance/broadband_bandwidth_usage.shtml
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: "could not bring up link" error

This just may be relevant if you are in Falkirk http://status.zen.co.uk/broadband/fault-outage-details.aspx?reference=44614
Community Veteran
Posts: 3,274
Thanks: 339
Fixes: 12
Registered: 24-10-2013

Re: "could not bring up link" error

Nowhere near Falkirk
KevinA
Rising Star
Posts: 158
Fixes: 1
Registered: 07-02-2013

Re: "could not bring up link" error

Maybe the BT update is relevant?
Sun 10/11/2013 at 20:20 Ongoing Broadband problems in North UK
More details
Estimated time to resolve: 22:30
We're really sorry but we've got a problem at the moment in the North of the UK.
We're working to fix this issue as quickly as possible.
https://www.bt.com/consumerFaultTracking/public/faults/tracking.do?pageId=31
Memphis1985
Grafter
Posts: 37
Registered: 06-07-2011

Re: "could not bring up link" error

That would seem to be relevant! Cheers Kevin.
KevinA
Rising Star
Posts: 158
Fixes: 1
Registered: 07-02-2013

Re: "could not bring up link" error

Gotta say the North of the UK could really mean anywhere and is very vague of BT really. Bit more like a weather forecast..
Community Veteran
Posts: 3,274
Thanks: 339
Fixes: 12
Registered: 24-10-2013

Re: "could not bring up link" error

i'm not hearing from anyone else in the "north UK" having connectivity problems though.
DaveyH
Seasoned Pro
Posts: 1,437
Thanks: 250
Fixes: 9
Registered: 15-11-2012

Re: "could not bring up link" error

I'm in Northumberland and no problems for me.
Glenn
Grafter
Posts: 332
Registered: 12-02-2013

Re: "could not bring up link" error

I'm in Edinburgh on ADSL and my connection went down around 7.40pm...phoned Plusnet and they told me it was a BT Network outage in the North of England and Southern Scotland....just got back online 10 mins ago.
That was horrible...felt like I lost a limb lol  Grin