cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

possible to have banding changed?

lancej
Dabbler
Posts: 15
Registered: ‎24-05-2014

possible to have banding changed?

Hi i suspect my banding could be wrong, is it at all possible to raise a ticket and have this looked in to and maybe changed?
cheers Lance
6 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: possible to have banding changed?

Your line isn't banded - you have a fault
Did you report a fault as I suggested in your other thread
lancej
Dabbler
Posts: 15
Registered: ‎24-05-2014

Re: possible to have banding changed?

Yes i have jim, its been better today maybe its been looked at not sure, i would just like to know if it has indeed been banded at some stage.
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: possible to have banding changed?

As far as I know there is no such thing as banding on a fibre connection - it is specific to 21CN and maybe only ADSL2/2+ as I haven't seen a case of banding on 21CN ADSL1
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: possible to have banding changed?

Shows how much I know  Embarrassed
http://community.plus.net/library/browsing/fttc-dlm-what-it-is-how-it-works/
Quote
What are bands?
Just like ADSL, FTTC has a number of bands that your connection will be categorised into. Please see below for a list of some of the different bands:
Community Veteran
Posts: 6,824
Thanks: 1
Registered: ‎27-10-2012

Re: possible to have banding changed?

Chris Pettitt's new guide is very good and useful - http://community.plus.net/library/browsing/fttc-dlm-what-it-is-how-it-works/
I didn't realise there were so many fibre bands.
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 6,346
Thanks: 31
Fixes: 5
Registered: ‎26-11-2011

Re: possible to have banding changed?

@lancej - You've not been placed on the wrong band, however it looks as though the line is erroring, even at the speeds you've got at the moment. I can see you've raised a Fault Ticket (86122505), our Faults Team will take a look at your line and will be in touch to discuss this further.
@AndyH - The bands on the guide are a snapshot at just some of the bands. The list does go on....FTTC uses bands instead of SNR as ADSL does. I'm glad you've found the guide useful though Smiley
Chris Pettitt
Cloud Environments Engineer