cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

packet loss and terrible connection to ts 3

exposeuk
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎18-05-2015

packet loss and terrible connection to ts 3

what has happened to connections to the netherlands over the last 2 weeks
my packet loss is 40 50%
and pings of over 100ms
...this is not a local problem a few of my friend contry wide are with plusnet and they have the same problem
C:\Users\pc>tracert 93.158.219.208
Tracing route to 93.158.219.208 over a maximum of 30 hops
  1    2 ms    2 ms    2 ms  dsldevice.lan [192.168.1.254]
  2    32 ms    28 ms    42 ms  lo0.10.central10.pcl-bng03.plus.net [195.166.130.164]
  3    26 ms    27 ms    22 ms  irb.10.PCL-CR01.plus.net [84.93.249.81]
  4    23 ms    24 ms    22 ms  ae1.ptw-cr01.plus.net [195.166.129.0]
  5    88 ms    *      100 ms  linx-224.retn.net [195.66.224.193]
  6  110 ms  108 ms  106 ms  ae0-3.RT.SRV.DRO.NL.retn.net [87.245.232.46]
  7    *        *      99 ms  GW-Serverius.retn.net [87.245.246.59]
  8    *      99 ms  111 ms  93.158.219.208
2 REPLIES
Highlighted
exposeuk
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎18-05-2015

Re: packet loss and terrible connection to ts 3

and its not the router or connection as ive just upgraded to fibre today and its exacly the same
Superuser
Superuser
Posts: 12,721
Thanks: 3,974
Fixes: 26
Registered: ‎22-08-2007

Re: packet loss and terrible connection to ts 3

Hi,
Packet loss not as high as yours but ping times quite variable...

Ping statistics for 93.158.219.208:
    Packets: Sent = 64, Received = 59, Lost = 5 (7% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 39ms, Maximum = 523ms, Average = 139ms
Control-C
^C
#Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
#18/05/15-21:27:14.85
C:\Users\Kevin>


#Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
#18/05/15-21:28:49.18
C:\Users\Kevin>pathping -4 93.158.219.208
Tracing route to 93.158.219.208 over a maximum of 30 hops
  0  ADVENT.lan [192.168.1.71]
  1  dsldevice.lan [192.168.1.254]
  2  lo0.14.central14.pcl-bng02.plus.net [195.166.130.155]
  3  irb.14.pcl-cr01.plus.net [84.93.249.145]
  4  ae1.ptw-cr01.plus.net [195.166.129.0]
  5  linx-224.retn.net [195.66.224.193]
  6  ae0-3.RT.SRV.DRO.NL.retn.net [87.245.232.46]
  7    *        *    GW-Serverius.retn.net [87.245.246.59]
  8  93.158.219.208
Computing statistics for 200 seconds...
            Source to Here  This Node/Link
Hop  RTT    Lost/Sent = Pct  Lost/Sent = Pct  Address
  0                                          ADVENT.lan [192.168.1.71]
                                0/ 100 =  0%  |
  1  57ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  dsldevice.lan [192.168.1.254]
                                0/ 100 =  0%  |
  2  105ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  lo0.14.central14.pcl-bng02.plus.net [195.166.130.155]
                                0/ 100 =  0%  |
  3  126ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  irb.14.pcl-cr01.plus.net [84.93.249.145]
                                0/ 100 =  0%  |
  4  150ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  ae1.ptw-cr01.plus.net [195.166.129.0]
                                5/ 100 =  5%  |
  5  ---    100/ 100 =100%    95/ 100 = 95%  linx-224.retn.net [195.66.224.193]
                                0/ 100 =  0%  |
  6  131ms    5/ 100 =  5%    0/ 100 =  0%  ae0-3.RT.SRV.DRO.NL.retn.net [87.245.232.46]
                                3/ 100 =  3%  |
  7  135ms    8/ 100 =  8%    0/ 100 =  0%  GW-Serverius.retn.net [87.245.246.59]
                                7/ 100 =  7%  |
  8  160ms    15/ 100 = 15%    0/ 100 =  0%  93.158.219.208
Trace complete.

It looks like the problem is in the Netherlands at 87.245.246.59