cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

is it possible to raise speed?

iqramhafezji
Dabbler
Posts: 20
Registered: ‎07-05-2013

is it possible to raise speed?

i was just looking at what bt can offer and it says 54.6 mbs. Is it possible to raise my fibre broadband to that speed?. if yes please can plus net member raise it for me thank you.  Im attaching screen shots of what I'm receiving currently and what bt says i can have.
7 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: is it possible to raise speed?

duplicate post removed - the dreaded forum lurgi struck again  Roll eyes
If you run the BT speed test - further diagnostics it will tell you your IP profile and that is probably as good as you are going to get
markm9
Grafter
Posts: 104
Registered: ‎14-01-2013

Re: is it possible to raise speed?

Hi  iqramhafezji,
Like you my estimated line speed has risen, when i enquired about moving my speed to match this, i was told its not that easy for fibre, and if needed raise a 'fault', i decided against this!
iqramhafezji
Dabbler
Posts: 20
Registered: ‎07-05-2013

Re: is it possible to raise speed?

well i be honest with you mark i've had it done before, i haven't raise any fault. check this post http://community.plus.net/forum/index.php/topic,115739.msg998479.html#msg998479
dick:quote
Moderator
Moderator
Posts: 27,082
Thanks: 1,795
Fixes: 145
Registered: ‎14-04-2007

Re: is it possible to raise speed?

You were incorrectly provisioned last time.

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 62.0.3 (64-bit)

markm9
Grafter
Posts: 104
Registered: ‎14-01-2013

Re: is it possible to raise speed?

Thanks for that, my estimated line speed has risen to 59 down, and 18.6 up, but the best i can achieve is about 51 down, and 16 up, not complaining as service has been first class, just thought it would be easy to optimise the setting to best of my  lines ability, as obviously something has happened at my cabinet to increase my speed.
iqramhafezji
Dabbler
Posts: 20
Registered: ‎07-05-2013

Re: is it possible to raise speed?

why did you go against raising a fault? is there any down side raising a fault?
I will just give plusnet a call at some point when i can be asked, I don't really need that much speed so I may not bother.
markm9
Grafter
Posts: 104
Registered: ‎14-01-2013

Re: is it possible to raise speed?

No reason, im happy with speed, but as estimated line speed had risen, i thought fibre was similar to adsl, speed rises after re-boot of router/ modem.