cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Zero upload speed

HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Zero upload speed

My upload speed is zero. Most speed testers will not even connect.  Internet browsing is sooooooo slow. Download speed seems ok but very high ping 100 plus.
Can this be looked at please?
This is with na wired connection.
FAQ
Results Image not loaded

1. Best Effort Test: -provides background information.
Download  Speed
8.36 Mbps

0 Mbps 21 Mbps
Max Achievable Speed
Download speedachieved during the test was - 8.36 Mbps
For your connection, the acceptable range of speeds is 4 Mbps-21 Mbps.
IP Profile for your line is - 8.72 Mbps
2. Upstream Test: -provides background information.
Upload Speed
0.14 Mbps

0 Mbps 0.83 Mbps
Max Achievable Speed
Upload speed achieved during the test was - 0.14Mbps
Additional Information:
Upstream Rate IP profile on your line is - 0.83 Mbps

We were unable to identify any performance problem with your service at this time.
It is possible that any problem you are currently, or had previously experienced may have been caused by traffic congestion on the Internet or by the server you were accessing responding slowly.
If you continue to encounter a problem with a specific server, please contact the administrator of that server in the first instance.
12 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: Zero upload speed

Have you checked if something is uploading via your connection or the upstream corrected/uncorrected error rates as the upstream is apparently interleaved
HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

There is nothing uploading or anything different to usual. This started to day after PPOA disconnect. Most of my disconnects are due to PPOA drop out. This has just happened again. I have had this issue in the past as well.  Line is quiet.
I am using a BT HHub4.  Using PP hub makes no difference.
HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

My upload speed is pants and PPOA drops out. It is taking for ever to upload pictures to Photobucket.  Please help.
HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

Changed to Plusnet router and problem still exists.
Stats.

DSL Connection
Link Information
Uptime: 0 days, 1:04:58
DSL Type: ITU-T G.992.5
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 888 / 10,135
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 17.19 / 230.53
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.4 / 0.0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18.8 / 34.0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13.1 / 5.8
System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ----
Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): -
Error Seconds (Local/Remote): 5 / 0
FEC Errors (Up/Down): 33 / 39,095
CRC Errors (Up/Down): 0 / 8
HEC Errors (Up/Down): 0 / 92
Internet keeps dropping.

Internet
Connection Information
Link Status: IPv4 connected
IPv6 disconnected
Uptime: 0 days, 0:12:31
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 15.01 / 203.63
Highlighted
HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

Had a line reset and things got worse. line S/N now 15/9db pants.
Not sure I'll be stopping another 12mnths fed up with PN
cedlor
Grafter
Posts: 687
Thanks: 2
Registered: 02-04-2015

Re: Zero upload speed

Perhaps post screen shots of your router set up page  deleting any personal info  - what OS are you using? Which exchange are you on- are have you checked if any work going on there
or in your cabinet - fibre installs etc.
HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

I am back on the HH4 which does not have stats.  The PN router was even worse. My operating system is nothing to do with it. Wired connection is just as bad as wireless. Tried test socket with just a phone and Hub, just the same.  I have had issues with the line before.  Ticket raised. Fibre may be better as cabling from cab to exchange is in a sorry state and the last pair I had was the best effort. 
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,665
Thanks: 658
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Zero upload speed

Quote from: HaresEar
Had a line reset and things got worse. line S/N now 15/9db pants.

Your comments on the ticket are that the line is more stable now, is that not the case?
If it is more stable at the higher SNR then something is causing noise/errors which means at the moment we shouldn't put you back on 6db.
Is there any noise on the phone line? Plug a handset in to the master socket and dial 17070.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

Ticket still open. Line has been pinned at 6db and I have still got issues. There is no noise on the line. I am now getting DSL disconnects several time today Black Friday.  An engineer has been arranged for Tuesday.
I have had more than my fair share of line faults and I suspect this is down to poor network investment from listening to previous engineer visits.
Link Information
Uptime: 0 days, 1:09:16
DSL Type: ITU-T G.992.5
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,215 / 10,724
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 590.92 / 8.03
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.1 / 0.0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18.7 / 33.5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 6.0 / 5.8
System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ----
Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 111 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 14 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): -
Error Seconds (Local/Remote): 16,228 / 1
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 4 / 54
HEC Errors (Up/Down): 2 / 112
HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

Question #113523534  open since October 31st. Engineer visit today.  Within 69mins my line dropped ou and BB off.  305 mins later PPOa drop out. Level of service is pants. 
Awaiting PP response.  Speed dropped and upload speed very poor again. I am not very happy and have been loyal to Plusnet so far!!!!
grudkin
Grafter
Posts: 169
Registered: 30-03-2009

Re: Zero upload speed

HaresEar
Grafter
Posts: 125
Registered: 02-10-2013

Re: Zero upload speed

Engineer visited and could not find a fault with the line. The line is quiet from the master socket and extensions.  BB back. Initially I had drop outs. Bee up for just over 1 day. Errors seem high.
Link Information
Uptime: 1 day, 19:19:54
DSL Type: ITU-T G.992.5
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,155 / 9,619
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 319.69 / 5.53
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.2 / 0.0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18.7 / 33.5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 6.1 / 6.6
System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ----
Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): -
Error Seconds (Local/Remote): 26,936 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 203 / 417,252
HEC Errors (Up/Down): 163 / 86,698