cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

WAN to LAN Hub 2

jaystormdj
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎17-11-2022

WAN to LAN Hub 2

i wanna know how to change my wan (4th port) as lan?

8 REPLIES 8
jab1
Legend
Posts: 16,651
Thanks: 5,250
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: WAN to LAN Hub 2

Don't think you can.

John
Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,514
Thanks: 5,122
Fixes: 413
Registered: ‎30-06-2016

Re: WAN to LAN Hub 2

@jaystormdj 

To confirm @jab1 post. It can’t be changed. 

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

jaystormdj
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎17-11-2022

Re: WAN to LAN Hub 2

there has to be a way i can use wan like an ethernet connection, it don't make sense other way

jaystormdj
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎17-11-2022

Re: WAN to LAN Hub 2

that has to be another way for ethernet to connect

RealAleMadrid
Aspiring Hero
Posts: 2,692
Thanks: 1,370
Fixes: 59
Registered: ‎07-07-2009

Re: WAN to LAN Hub 2

@jaystormdj  As two other replies have told you the WAN port cannot be configured to be used as an ethernet LAN connection. Some routers are able to do this but not the Plusnet HUB2

bobpullen
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 16,859
Thanks: 4,931
Fixes: 315
Registered: ‎04-04-2007

Re: WAN to LAN Hub 2

@jaystormdj - as others have alluded to, it's not something that can be done locally. The functionality doesn't exist. If you need more LAN ports, then a switch is the way to go.

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

jaystormdj
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎17-11-2022

Re: WAN to LAN Hub 2

would i need to contact plusnet for a new router with 4 ethernet ports and will it be a charge as well?

Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,401
Thanks: 1,054
Fixes: 67
Registered: ‎25-06-2007

Re: WAN to LAN Hub 2

@jaystormdj just buy one of these TP-Link-LS1005G 

HTH