cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Upload sync capped?

Pramsbottom
Dabbler
Posts: 22
Registered: 20-01-2015

Upload sync capped?

Just a quick question to you all but do plusnet cap the upload sync only mine appears to be sitting at 448 but when I was on sky adsl it was up near 1100
Regards peter
39 REPLIES
Community Veteran
Posts: 19,101
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: 31-08-2007

Re: Upload sync capped?

Considering what you said about your download speed in your phone thread and your current phone line fault, they could be related. Plusnet don't cap the upload speed specifically, sometimes lines are inadvertently provisioned without the default upload speed being uncapped on 21CN, but if you've been plugging things in and out with the modem/router connected whilst checking out your phone fault, this might have caused the exchange DLM to act and band speeds. On the other hand 448 is also the standard speed on 20CN connections, but you wouldn't have had the dowmload speed you mentioned if on 20CN.
Some clarification would be a good idea, put your number into https://www.btwholesale.com/includes/adsl/main.html which will say what Cab you are connected to and what ADSL services are available (don't post your phone number) but do a copy and paste of the results into a post.
Pramsbottom
Dabbler
Posts: 22
Registered: 20-01-2015

Re: Upload sync capped?

Thanks for reply
Your right the upstream speed could be connected to the line fault which is now fixed however that has never changed in the last two weeks
Telephone Number xxxxxxxxxxxxx on Exchange CHERTSEY is served by Cabinet 7
Featured Products
Downstream Line Rate(Mbps)
Upstream Line Rate(Mbps)
Downstream Range(Mbps)
Availability Date
High Low High Low
FTTC Range A (Clean) 79.3 60 20 19.5 -- Available
FTTC Range B (Impacted) 70.6 44.6 20 14.1 -- Available

WBC ADSL 2+ Up to 12.5 -- 10.5 to 14.5 Available
WBC ADSL 2+ Annex M Up to 12.5 Up to 1 10.5 to 14.5 Available
ADSL Max Up to 7 -- 6 to 8 Available
WBC Fixed Rate 2 -- -- Available
Fixed Rate 2 -- -- Available
Other Offerings
Fibre Multicast -- -- -- Available
Copper Multicast -- -- -- Available
Community Veteran
Posts: 19,101
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: 31-08-2007

Re: Upload sync capped?

Is your downstream speed OK now? If not, you'll need an SNR Reset with Uncapped Upload - unless that happened when the phone fault was fixed and they didn't do the Uncap, otherwise one of the CRT will just need to push through an order for Uncapped Upload.
Pramsbottom
Dabbler
Posts: 22
Registered: 20-01-2015

Re: Upload sync capped?

Download is back up to 14000ish was originally 16000ish after fault fixed but I haven't checked this morning
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 5,647
Thanks: 534
Fixes: 205
Registered: 01-01-2012

Re: Upload sync capped?

I've placed a order to uncap your upload speed and this should complete tomorrow.
Let us know if your still having any issues.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
mwarby
Grafter
Posts: 85
Registered: 11-08-2014

Re: Upload sync capped?

Could you uncap mine please (user martinwarby)
Thanks
Martin
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 5,647
Thanks: 534
Fixes: 205
Registered: 01-01-2012

Re: Upload sync capped?

Hi there.
Your issue was caused by your upload being banded.
I've done a reset and it's now showing as uncapped.
Let us know if your still having any issues.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
mwarby
Grafter
Posts: 85
Registered: 11-08-2014

Re: Upload sync capped?

That's sorted it thanks
Pramsbottom
Dabbler
Posts: 22
Registered: 20-01-2015

Re: Upload sync capped?

sorry to bother everyone again but i'm unsure if the upload has been uncapped please can anyone tell me here are my router stats:

Downstream Upstream
SNR Margin
:
6.0 29.3 db
Line Attenuation
:
22.7 12.7 db
Data Rate
:
15409 443 kbps
Max Rate
:
16524 1172 kbps
CRC
:
80 65507
  also i think ive got noise on the voice line but need to go and buy a corded handset to test from the test socket to rule out the dect phone
peter
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: Upload sync capped?

still capped
However noise on the land line may be causing it to be banded
Community Veteran
Posts: 19,101
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: 31-08-2007

Re: Upload sync capped?

Quote from: mwarby
That's sorted it thanks

Initially after the reset, what did the upstream speed change to then?
Pramsbottom
Dabbler
Posts: 22
Registered: 20-01-2015

Re: Upload sync capped?

does this look right, ive not used routerstats before:
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: Upload sync capped?

It doesn't
Did you use the phone at about 14.00
Pramsbottom
Dabbler
Posts: 22
Registered: 20-01-2015

Re: Upload sync capped?

yes i did jim what could this mean?